Šport > Nogomet
22 ogledov

Llorente poleti v Juventus

Fernando Llorente athletic Reuters
Fernando Llorente se bo poleti preselil k torinskemu Juventusu. Napadalec bilbajskega Athletica bo na Apeninskem polotoku prejemal nižjo plačo, kot bi jo pri baskovskem klubu.

Fernando Llorente in njegova selitev v drugo klubsko okolje je že nekaj časa tema pogovorov nogometnih navdušencev, saga o prestopu visokoraslega baskovskega napadalca pa je sedaj vendarle končana.

Bielsa Atletico Madrid Athletic Bilbao Evropska liga finale letalisce odhod | Avtor: EPA EPA
Juventus bo prihod španskega reprezentanta potrdil v četrtek. Llorente je bil tarča torinskega kluba že lansko poletje, toda takrat je višina odkupne klavzule v njegovi pogodbi (36 milijonov evrov) odvrnila italijanske prvake od njegovega nakupa. Bask bo po koncu letošnje sezone prost igralec in bo tako v Piemont prišel brez odškodnine. Za vodilno ekipo Serie A bi znal Llorente predstavljati - če bo seveda znal najti svojo pravo tekmovalno formo - pomembno okrepitev pri obrambi državnega naslova.

Njegov letni dohodek pri Bianconerih naj bi znašal 4,5 milijona evrov. Bask je bil s strani bilbajskega Athletica postavljen na stranski tir, potem ko je lani zavrnil podaljšanje pogodbe, kar bi mu prineslo 4,8 milijona evrov letno. Llorente je večkrat zatrdil, da bi se rad preizkusil tudi v Ligi prvakov, kar pa je ob igranju za baskovski ponos razmeroma težko doseči.

Llorente se je lahko od 1. januarja 2013 odkrito pogovarjal z zainteresiranimi klubi, ker je bilo takrat le še šest mesecev od izteka njegove dolgoročne pogodbe. Tako bo Bask 1. julija postal igralec "Stare dame", Athletic pa zanj ne bo dobil nič.

Juve je najprej hotel predstaviti novo okrepitev v sredo, toda odločili so se za dan pozneje, ker niso želeli, da bi Llorentejeva predstavitev zasenčila novo dveletno podaljšanje pogodbe s kultnim vratarjem Gigijem Buffonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.