Šport > Nogomet
15 ogledov

Gigi: ''Zame je Juventus način življenja''

gianluigi buffon EPA
Italijanski reprezentančni nogometni vratar Gianluigi Buffon je podaljšal pogodbo s prvakom serie A Juventusom do leta 2015. Buffon, ki bo v ponedeljek dopolnil 35 let, bo z novo pogodbo prejemal štiri milijone evrov letne plače, kar je sicer ena tretjina manj, kot je prejemal do zdaj.

antonio conte | Avtor: EPA EPA
Italijanski vratar Gianluigi Buffon je podaljšal pogodbo z Juventusom. Štiriintridesetletnik je podpisal do leta 2015, v taboru stare dame pa so z dogovorom zadovoljni. ''Spominjam se prvega dne, ko sem se spraševal, ali bom zadostil standardom kluba kot je Juventus. Pomembno vlogo je igral moj odnos z navijači. V dobrih odnosih sem tudi z vodstvom in trenerji. Ponudbe drugih ekip bi zavrnil. Zame je Juventus postal način življenja. Želimo ponovno osvojiti italijanski naslov. Dokazali smo, da smo konkurenčni tudi v Evropi in to je vse, kar šteje,'' je povedal Buffon.

Zadovoljstvo ob podpisu pogodbe sta izrazila trener in predsednik Juvetnusa. "Je najboljši vratar na svetu in vesel sem, da ostaja z nami," je ob novici dejal trener Antonio Conte. Predsednik Andrea Agnelli pa je dodal: ''Buffon je iskren, vdan, pošten in kontruktiven. Juventus je Gigijev dom.''

Buffon v dresu stare dame nastopa od leta 2001, s klubom iz Torina pa je osvojil tri naslove državnih prvakov, trikrat je dvignil tudi pokal za zmago v italijanskem superpokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.