Šport > Nogomet
20 ogledov

Juve z remijem spustil Lazio na le -3

Gilardino Sorrentino Bologna Chievo Serie A Italija liga prvenstvo
1/35
EPA
Juventus je po presenetljivem domačem porazu proti Sampdorii izgubil točke tudi na gostovanju pri Parmi (1:1). Z zmago se jim je na le tri točke zaostanka približal Lazio, tesno za petami pa sta branilcem naslova tudi Napoli in Inter. AC Milan je na gostovanju pri Sampdorii igral neodločeno (0:0) in iztržil točko.

Lazio je še dodatno zmanjšal prednost Juventusa na vrhu Serie A, potem ko so letos navdušujoči varovanci trenerja Vladimirja Petkovića doma premagali Atalanto (2:0), Parma pa je pri remiju zadržala Juventus (1:1). Stara dama je točke izgubila že v zadnjem kolu, ko jo je doma presenetila Sampdoria (1:2).

V Rimu sta za sinje modre zadela Sergio Floccari v nasprotno in Davide Brivio v svojo mrežo, kar je Laziu prineslo vse tri točke, v Parmi pa je Nicola Sansone ohranil nepremagljivi niz na domačem igrišču z golom Gianluigiju Buffonu, nekdanjemu članu šampionskega moštva iz 90. let.

Za vodstvo belo-črnih je v 52. minuti že svoj peti letošnji gol (vse je zabil s prostega strela!) dosegel stari mojster Andrea Pirlo. Juventus je tako v zgolj dveh tednih prvotno prednost osmih točk pred Rimljani posekal na zgolj tri.

Ružnić redkobeseden o zanimanju Napolija

Zmagal je tudi Napoli, ki je zanesljivo odpravil Palermo in ohranil stik z vodilnima (3:0). Josip Iličić je tekmo izpustil zaradi kartonov, medtem ko je Jasmin Kurtić sedel na klopi.

Agent obeh nogometašev Amir Ružnić je pred tekmo neapeljskim medijem odgovarjal na vprašanja o prihodnosti Iličića pri Palermu. Med snubci naj bi se bojda pojavil tudi Napoli, a Ružnić zaradi prejšnjih slabih izkušenj (navijači Palerma so v zadnjem prestopnem roku močno zamerili Iličićeva natolcevanja o odhodu) ni želel dati konkretnih odgovorov.

Legendarni strelec Antonio Di Natale je zabil dva gola za Udinese, ki je po uvodnem zaostanku in nesrečnem avtogolu vratarja Željka Brkića premagal Fiorentino (3:1), medtem ko je Alejandro Gómez z edinim golom na tekmi prinesel zmago Catanii proti AS Romi (1:0).

AC Milan le do točke v Genoi

AC Milan po remiju s Sampdorio ostaja na sedmem mestu lestvice italijanske nogometne lige. Rossoneri so se v začetku obrčuna nekajkrat znašli pod velikim pritiskom. Poskušali so Andrea Poli, Eder in Mauro Icardi, ki pa svojih priložnost niso uspeli izkoristiti. Domači vratar Sergio Romero se je izkazal z obramno poskusa Mbaya Nianga, za Milan pa sta bila nenatančna še Mathieu Flamini in Philippe Mexes. Sampdoria se je na koncu veselila težko prigarane točke proti favoriziranemu nasprotniku.

Birsina levica spominja na stare čase

Še več dobrih novic za novega selektorja slovenske nogometne reprezentance - Valter Birsa je začel eno redkih tekem pri Torinu in v prvem polčasu idealno podal za gol Rolanda Bianchija, ki je takrat pomenil vodstvo z 2:1.

"Bikijevi" biki so do polčasa na odprti tekmi zadeli še enkrat, po zasluženem znižanju Siene v drugem polčasu pa so morali za tri točke trpeti do konca, ko je njihov nekdanji član Alessandro Rosina zapravil tudi enajstmetrovko. Torino se je z zmago povzpel na 12. mesto na lestvici.

Inter spet tretji, Sneijder gledal s tribune

Rodrigo Palacio je v 31. minuti zabil vodilni gol za Inter, na San Siru pa nato v nadaljevanju podal še za drugi zadetek Fredyja Guarína, kar je bilo dovolj za zmago Nerazzurrov proti večinoma nenevarni Pescari, ki je varovance Andree Stramaccionija pred nedeljskimi obračuni s tekmo več izstrelil na tretje mesto v Serie A.

Wesley Sneijder, ki po prerekanju s klubom še vedno ne igra in išče pot iz Milana, je tekmo z resnim izrazom na obrazu spremljal s tribune, le nekaj metrov od klopi obeh moštev. Stramaccioni je tekmo začel z napadom Palacio-Antonio Cassano, italijanski reprezentant pa je izjemno lepo podal za vodilni gol argentinskega.

Palacio Inter Milan Pescara Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Sodniki so Palaciu razveljavili nov zadetek le nekaj minut po začetku drugega polčasa (komaj zaznaven prepovedan položaj), spregledali pa so tudi veliko bolj očitno igranje z roko Estebana Cambiassa v kazenskem prostoru Interja.

Benassi dirigiral kot veteran

Nerazzurri so vodstvo podvojili v 54. minuti, ko je Palacio vse opravil za Guarína, ki je le pospravil žogo v prazno mrežo. Dominantni Inter, v postavi katerega je celo tekmo odigral šele 18-letni vezist Marco Benassi, je z dominantno predstavo prihranil tudi delo Samirju Handanoviću.

Na prvi tekmi kola je Bologna visoko premagala Chievo (4:0). Slovenski dvoboj je tako suvereno pripadel Reneju Krhinu, ki se bo skupaj s poraženima Boštjanom Cesarjem in Bojanom Jokićem (vsi so odigrali celo tekmo) bržkone znašel na prvem reprezentančnem seznamu novega slovenskega selektorja Srečka Katanca.

Alberto Gilardino je po nekaj "suhih" tednih prekinil strelski post z dvema goloma, zadetka pa sta dodala še Panagiotis Kone in Manolo Gabbiadini. Ekipa trenerja Stefana Piolija je splezala na 13. mesto, medtem ko je Chievo ostal enajsti.

Italijanska liga, 20. kolo:

Bologna : Chievo 4:0 (2:0)
Kone (13), Gilardino (44, 59), Gabbiadini (89)
Krhin (Bologna), Cesar in Jokić (oba Chievo) so igrali celo tekmo.

Inter Milan : Pescara 2:0 (1:0)
Palacio (31), Guarín (54) 
Handanović je branil celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Torino : Siena 3:2 (3:1)
Brighi (5), Bianchi (38), Cerci (45); Reginaldo (32), Paolucci (76)
Rosina (Siena) je v 89. minuti zapravil enajstmetrovko.
Birsa (Torino) je igral do 79. minute.

Cagliari : Genoa 2:1 (0:0)
Sau (55), Conti (82); Pisano (48)
RK: Seymour (83/Genoa)
Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

Catania : AS Roma 1:0 (0:0)
Gómez (61)

Lazio : Atalanta 2:0 (0:0)
Floccari (67), Brivio (77/a.g.)
RK: Carmona (83/Atalanta)

Napoli : Palermo 3:0 (2:0)
Maggio (30), Inler (34), Insigne (73)
Kurtić je bil na klopi, Iličića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Parma : Juventus 1:1 (0:0)
Sansone (77); Pirlo (52)

Udinese : Fiorentina 3:1 (1:1)
Di Natale (45/11-m, 66), Muriel (67); Brkić (20/a.g.)

Sampdoria : AC Milan 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.