Šport > Nogomet
9 ogledov

Juventus premagal vse prepreke

juventus EPA
Italijanski prvoligaš Juventus ima v točkovanju serie A osem točk prednosti pred drugouvrščenim Laziem. Po desetmesečni prepovedi trenerju Atoniu Conteju in dejstvu, da se Juve ni okrepil z nobenim nogometnim superzvezdnikom, je stara dama vstala še močnejša.

Pred začetkom letošnje sezone je bilo veliko nejasnosti, kar zadeva aktualne italijanske prvake iz Torina.  Ali bo Juventus uspešno manevriral med domačimi in evropskimi obveznostmi? Kakšen vpliv bo imela odsotnost Antonia Conteja? Ali bodo imeli težave, ker niso pripeljali nobenega izmed ''top'' igralcev?

juventus | Avtor: EPA EPA
Ob koncu leta 2012 se Juventus nahaja na vrhu italijanske serie A, blestel pa je tudi v Ligi prvakov, kjer je zasedel prvo mesto v svoji skupini. Prepoved Antonina Conteja, ki so mu zaradi vpletenosti v stavniško afero prisodili deset mesecev in jih nato skrajšali na štiri, je stvar preteklosti.

Juve sezono zaključuje z osmimi točkami več, kot jih je imel v tem času lani. Decembra 2011 je imel vsega točko prednost pred AC Milanom, letos pa uživa relativno varnih osem točk naskoka. ''Veliko je anti-Juvetov. Toliko jih je, da sploh ne veš, koga izbrati,'' je v šali dejal Gianluigi Buffon, ki nikakor ne podcenjuje drugi nasprotnikov in priznava, da je bilo leto 2012 zelo uspešno. ''Čudovito leto je za nami zaradi številnih razlogov. Jaz osebno sem premagal veliko izzivov, tako v poslovnem kot v športnem svetu. Upam, da bom s predanostjo, svežimi idejami in skromnostjo še naprej dosegal vrhunske rezultate,'' je dodal Buffon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.