Šport > Nogomet
13 ogledov

''Zlato žogo bi moral dobiti Pirlo''

antonio conte EPA
Italijanski trener Antonio Conte, ki se je po zaslugi skrajšane kazni že vrnil na klop Juventusa, meni, da bi nagrado za najboljšega nogometaša moral prejeti Andrea Pirlo. Conte svojega mnenja ne bi spremenil, četudi bi Lionel Messi zabil tisoč golov.

Juventus je v 17. kolu italijanske nogometne lige prepričljivo s 3:0 premagal Atalanto. Andrea Pirlo je s prostega strela zadel v 14. minuti, 33-letnik pa si po mnenju Antonia Conteja zasluži nagrado za najboljšega nogometaša na svetu. ''Tudi če bi Messi dosegel tisoč golov, bi zlato žogo podelil Pirlu,'' je povedal Conte in dodal: ''Potem bi me doletela čast, da treniram dobitnika zlate žoge. Morda nekoč v prihodnosti.''

andrea pirlo | Avtor: EPA EPA
Pirlo je odigral ključno vlogo pri zmagi nad Atalanto, s katero je Juventus prednost na vrhu italijanske lige povišal na sedem točk.

Prandelli: Juventus lahko premaga samo Juventus

Selektor italijanske reprezentance Cesare Prandelli je spregovoril o dogajanju v Serie A, Juventusu in Mariu Balotelliju. ''Edini, ki lahko ustavi Juventus, je Juventus. Zares so navdihujoča ekipa. Popolno nadzorujejo tempo igre in nikoli niso zadovoljni. Ko stopijo na igrišče, vsak igralec točno ve, kaj mora storiti. Conte je ustvaril izjemno kontinuiteto. Pokazal je, da ima jasne ideje za izboljšave do najmanjše podrobnosti,'' je povedal Prandelli.

Italijan se je dotaknil pereče teme Maria Balotellija, ki po mnenju Roberta Mancinija zapravlja svoj izjemni talent. ''Mancini ima povsem prav in Balotelli ga mora začeti poslušati. Vse je odvisno od njega. Trener ga lahko motivira in spodbuja, a želja mora priti s strani igralca,'' je povedal 55-letnik, ki je prepričan, da kontroverznemu nogometašu selitev v Italijo ne bi pomagala. ''Najbolj pomembno je, da najde kontinuiteto. Ni pomembno v katerem mestu ali državi,'' je še dodal Prandelli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.