Šport > Nogomet
110 ogledov

Mancini: Balotelli zapravlja svoj talent

mario balotelli EPA
Kalvarija Maria Balotellija se nadaljuje. Italijan je na mestnem derbiju angleške premier lige dobil priložnost v začetni enajsterici, v 52. minuti pa ga je zamenjal Carlos Tevez. Trener meščanov Roberto Mancini je bil po bledi predstavi svojega varovanca milo rečeno zmeden.

Roberto Mancini ne ve, kaj storiti z Mariom Balotellijem. Italijan velja za enega najbolj talentiranih nogometašev na svetu, vendar se bolj kot treningu posveča polnjenju časopisnih stolpcov, kar spravlja v obup nogometnega stratega na klopi Manchester Cityja. Italijanska naveza Mancini-Balotelli ima za seboj turbulentno obdobje, odkar se je nogometaš avgusta 2010 preselil iz Interja. Angleški prvoligaš je takrat zanj odštel 35 milijonov evrov.

roberto mancini | Avtor: EPA EPA
Balotelli je v zadnjem obdobju slabo treniral, zato je številne tekme presedel na klopi. Novo priložnost je dobil na tekmi proti Manchester Unitedu, ki pa je ni s pridom izkoristil. V 52. minuti ga je zamenjal Carlos Tevez. ''Poseduje vse kvalitete za dobro igro, vendar ne more tako nadaljevati. Od njega želimo več,'' je povedal Mancini in nadaljeval: ''Ko imaš igralca z njegovimi kvalitetami, ne moreš razumeti, zakaj zapravlja svoj talent. To je neverjetno. V svojem življenju sem videl številne igralce z izjemnim talentom, ki niso naredili ničesar. Ne želim, da Maria doleti enaka usoda.''

Balotelli je takoj po menjavi odvihral v tunel in se napotil proti garderobam. Mancini je še razkril, zakaj je v začetno enajsterico namesto Teveza imenoval težavnega Italijana. ''Mislil sem, da jim bo Mario povzročal težave. On je mlad in hitro teče - tako razmišljaš, ko se odločaš pred tekmo,'' je povedal trener Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.