Šport > Nogomet
6 ogledov

City se je opravičil Ferdinandu

rio ferdinand kovanec incident
1/8
EPA
Veliki derbi med Manchestrom Cityjem in Manchestrom Unitedom se je končal v znamenju nasilja. Rdečim vragom je zmago v 92. minuti zagotovil Robin van Persie, jezo domačih navijačev pa je na svoji koži občutil Rio Ferdinand. Sinjemodri so se zaradi incidenta že opravičili.

Težko pričakovani mestni derbi med Manchestrom Cityjem in Manchestrom Unitedom je postregel s petimi zadetki, nekaj več sreče pa so imeli varovanci Alexa Fergusona, ki jim je zmago v sodnikovem podaljšku zagotovil Robin van Persie. Razjarjeni domači navijači so ob zadetku Nizozemca na zelenico zmetali številne predmete, eden izmed njih pa je zadel Ria Ferdinanda. Anglež je po posredovanju zdravniške pomoči lahko nadaljeval tekmo.
Incident zdaj preiskujeta policija in angleška nogometna zveza. ''Opravičujemo se Riu. Obsojamo dejanje posameznika, ki je to storil. V sodelovanju s policijo pregledujemo posnetke in upamo, da bomo storilca čim prej identificirali,'' je povedal tiskovni predstavnik Manchestra Cityja. Ferdinand je na socialnem omrežju Twitter po tekmi zapisal: ''Kdor je vrgel kovanec, kakšen met! Ne morem verjeti, da je bil kovanec za dva penija. Lahko bi bil vsaj za en funt."

Na zelenico je že med tekmo pritekel navijač sinjemodrih, ki je krenil v smeri Ferdinanda, nogometašu rdečih vragov pa je na pomoč priskočil domači vratar Joe Hart. ''Angleška zveza preiskuje incident, kjer je po tretjem golu Manchestra Uniteda na igrišče priletel kovanec in zadel Ria Ferdinanda. Razočarani smo, da po takšni tekmi razpravljamo o tem problemu. V sodelovanju s kluboma bomo poskušali identificirati storilca in podpiramo najstrožje kazni vključno z doživljenjsko prepovedjo. Nogomet v tej državi je v zadnjih desetletjih napravil velik napredek. Vseeno moramo vzdrževati varnost, in če želimo to doseči, moramo vsakega posameznika, ki ga spoznamo za krivega prekrška, strogo kaznovati, kar bo služilo v poduk preostalim.'' so zapisali pri angleški nogometni zvezi.

rio ferdinand kovanec incident | Avtor: EPA EPA
Še pred omenjenim incidentom je kovanec zadel tudi Wayna Rooneya, medtem ko je policija aretirala moškega, ki je skandiral rasistična gesla. ''Škoda, da navijači Cityja mečejo kovance. To se ne bi smelo dogajati,'' je povedal Alex Ferguson, ki se je spomnil incidenta na obračunu s Chelseajem, kjer si je United v dramatičnem zaključku priigral zmago. ''Pri Chelseaju so na igrišče prileteli pol stola, kovanci in vžigalniki, pa ni bilo nič storjenega. To je problem,'' je dodal trener rdečih vragov.

Manchester United je z dvema goloma Wayna Rooneya in zadetkom Robina van Persieja meščanom prizadejal prvi poraz v letošnji sezoni angleške Premier League ter najbližjemu zasledovalcu pobegnil na šest točk razlike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.