Šport > Nogomet
46 ogledov

Sir Alex: "Take reči se ne bi smele dogajati"

Hart Ferdinand navijač Tevez Manchester City United mestni derbi Premier League EPA
Manchester United se je z nedeljsko zmago nad mestnimi sosedi Manchester Cityjem na vrhu Premier League zasledovalcem oddaljil za šest točk. Sinje modri so izgubili prvo ligaško tekmo po 20. decembru 2010, za zmago rdečih vragov pa je v infarktni končnici s prostega strela zadel Robin van Persie. Hudi incidenti ob koncu.

"Wazza (Wayne Rooney, op. a.) me je vprašal, če bom streljal ali podal s prostega strela. Odločil sem se za strel," je takoj po tekmi za Sky Sports povedal junak derbija Robin van Persie, ki je svoj prvi mestni obračun z Manchester Cityjem kronal z zadetkom.

Šokantno bitko za Manchester dobil United

Manchester United je na stadionu Etihad vodil že z dvema goloma prednosti in imel priložnosti za še višjo razliko, a so se branilci naslova z goloma Yaye Touréja in Pabla Zabalete vrnili v igro, Van Persie pa jih je pokopal s srečnim prostim strelom v sodnikovem podaljšku.

"Atmosfera je bila izvrstna in vsi so podpirali svoji ekipi. Ampak to, kar se je zgodilo z Riom (Ferdinandom), se ne bi smelo zgoditi na nogometnem igrišču," je še dodal Van Persie.

Nizozemec je tako namignil na dogodek po zmagovitem golu, ko je Ria Ferdinanda zadel predmet s tribune, na zelenici pa ga je hotel napasti tudi navijač Cityja.

Rooney: "Fantastičen občutek!"

Van Persie je z golom v sodnikovem podaljšku vzel nekaj soja žarometov Wayneu Rooneyju, ki je bil do zaključka tekme nesporni junak derbija z dvema goloma v prvem polčasu. Rooney se je s tema zadetkoma na večni lestvici izenačil z legendo Uniteda Ericom Cantonajem, ki je na mestnih derbijih tako kot Rooney zadel sedemkrat.

"Občutek je fantastičen. To je za nas izjemen dan in zdaj vodimo za šest točk. Dolgo časa smo čakali na to zmago in vemo, kako veliko pomeni navijačem," je dejal Rooney. "Robin je imel težak položaj za strel na koncu, a ima sposobnosti, da mu uspe. Na srečo mu je. Bilo je noro. Tako je že celo sezono.

S presežniki ni skoparil niti gostujoči trener Sir Alex Ferguson, ki je potem, ko mu je njegov "kolega" Roberto Mancini v zadnjih sekundah lanske naslove speljal naslov prvaka, hitro dočakal sladko maščevanje nad Italijanom, s katerim sta se v lanski sezoni tudi prerivala ob robu igrišča.

Van Persie Manchester City United mestni derbi Premier League liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
"Ne poznam dni, ki bi bili bolj dramatični od tega. Danes je bilo nekaj posebnega, saj City doma v Premier League ni izgubil že dve leti," je po tekmi povedal Ferguson. "Mislim, da smo igrali dobro. Razveljavili so nam čisti zadetek, nato pa so na drugi strani zadeli oni. Takšna igra je nogomet in lahko te ubije in brcne v zobe. Zaslužili so si vrniti do 2:2, ampak do takrat mislim, da smo bili mnogo boljši od njih."

Pri Chelseaju poleg kovancev še stol

Tudi Ferguson se ni mogel zadržati, da se ne bi obregnil ob dogodke v zadnjih minutah tekme. Legendarni škotski strateg je poleg Cityjevih okrcal tudi navijače Chelseaja, ki so njegove nogometaše po njegovih besedah obmetavali pred nekaj tedni.

"Škoda, da je pritekel navijač Cityja, in da so vrgli kovanec. To se ne bi smelo zgoditi. Enaka stvar se je zgodila pri Chelseaju, kar je zasenčilo celo tekmo. Bilo bi bolje, da se to ne bi zgodilo. Pri Chelseaju je na igrišče priletelo pol stola, kovanci, vžigalniki in nič niso storili glede tega," je bentil Ferguson.

"To je težava. Kar se tiče današnje tekme, bom to izključil iz glave, saj je bila tekma tako dobra. Nisi mogel umakniti oči z nje, tako te je potegnila. To ti pove vse o kakovosti Premier League, ki je res izjemno tekmovanje."

Mancini še verjame v naslov

Domači trener Roberto Mancini se kljub porazu še ni vdal v usodo in napovedal, da se bo bitka za naslov prvaka tudi v letošnji sezoni zavlekla do zadnjih obračunov. Mancinija je na cedilu spet pustil Mario Balotelli, ki je razočaral v prvem polčasu, sinje modri pa so s prihodom Cárlosa Téveza igrali veliko bolje.

"Prvenstvo smo v lanski sezoni osvojili z zadnjim strelom. To se lahko zgodi. Ampak nismo si zaslužili izgubiti te tekme. Igrali smo zelo dobro," je po nedeljskem obračunu dejal Mancini. "20 minut se niso dotaknili žoge, a iz prve priložnosti zabili gol. Zelo dobro smo se vrnili in prevladovali v drugem polčasu. Želeli smo si zmagati in imeli priložnosti. Pokazali smo, da smo res močna ekipa, ki lahko spet osvoji naslov. Ampak vedno ne moremo zmagati. Sezona je še dolga."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.