Šport > Nogomet
22 ogledov

Žvižgi na začetku, žvižgi na koncu: Benítez začel z 0:0

Benitez novi trener predstavitev Chelsea novinarska konferenca
1/24
EPA
Manchester United po tekmah 13. kola Premier League ostaja vodilna ekipa Anglije, potem ko je Manchester City na slabi tekmi v Londonu remiziral proti Chelseaju (0:0). Novega trenerja Rafaela Beníteza so domači navijači pričakali z žvižgi in skandiranjem imena odstavljenega Roberta Di Mattea.

Žvižgi, transparenti in vsesplošno neodobravanje so zaznamovali prvo tekmo Rafaela Beníteza na klopi Chelseaja proti Manchester Cityju, potem ko ga je glavni sponzor kluba Roman Abramovič med tednom najel kot menjavo za odstavljenega Roberta Di Mattea.

Nekdanji trener Liverpoola je moral sploh v prvem polčasu poslušati glasno navijanje domačih navijačev, ki so mu ob prihodu na klop namenili žvižge in peli: "Samo en je Di Matteo!" Še posebej glasni so bili v 16. minuti (Di Matteova številka), ko je trenerju, ki je v nekaj mesecih na klopi londonskega kluba osvojil Ligo prvakov in FA pokal, aplavz namenil celoten stadion.

Vzdušju primerna je bila tudi tekma, verjetno ena manj zanimivih v zadnjih sezonah Premier League. Benítez je svojo premiero pred domačimi navijači začel z rojakom Fernandom Torresom v napadu, a si Španec skupaj s soigralci v prvem delu ni priigral večjih priložnosti.

David Silva in Sergio Agüero sta dvakrat nevarno zapretila za City s streli z glavo, za modre pa se je golu v zaključku tekme še najbolj približal prav Torres z nenadnim strelom v kazenskem prostoru, ki je zletel čez gol.  City je s točko prepustil vrh mestnim rivalom Manchester Unitedu, medtem ko je Chelsea ostal četrti. Prehitel ga je navdušujoči West Bromwich Albion.

Redknappa čaka še veliko dela

Na Old Traffordu se je United vrnil po zaostanku z 0:1 proti zadnjeuvrščeni ekipi lige Queens Park Rangers, ki jih je s tribun spremljal novi trener Harry Redknapp. Rangers so dan pred tekmo odpustili Marka Hughesa, po golu Jamieja Mackieja pa so celo presenetljivo povedli v drugem polčasu.

Toda nekaj taktičnih sprememba Sira Alexa Fergusona, v petek so pred stadionom v Manchestru slovesno odkrili njegov kip, je obrnilo tekmo na glavo in prineslo zmago rdečim vragom, ki so vsaj za 24 ur na vrhu lestvice prehiteli mestne rivale Manchester City.

Gole za United so po vodilnem zadetku Mackieja v 52. minuti zabili Jonny Evans, Darren Fletcher in Javier Hernández, potem ko se je gostujočim navijačem po izvrstnem prvem polčasu obetala celo prva zmaga v gosteh letošnje sezone.

Redknapp Manchester United Queens Park Rangers QPR Premier League | Avtor: EPA EPA

Rooney smrtonosen po podajah iz kota

Mackieju so sodniki že v prvem polčasu razveljavili vodilni gol, nogometaš, ki se je kalil v nižjih angleških ligah, pa je nato kmalu po začetku drugega polčasas v mrežo pospravil odbitek vratarja Andersa Lindegaarda.

United se je v igro vrnil po dveh kotih, obakrat je podal povratnik v postavo Wayne Rooney, "Chicharito" Hernández pa je po dobri akciji z Andersonom pokopal upe Londončanov, ki jih pod taktirko novega trenerja čaka še veliko dela.

WBA že izjemen tretji

West Bromwich je z zmago nad Sunderlandom na tretjem mestu zamenjal Chelsea, tudi po tekmi modrih na domačem Stamford Bridgeu in debiju trenerja Beníteza pa je WBA ostal na izjemnem mestu, ki ob koncu sezone vodi v Ligo prvakov.

Chelsea bi z zmago nad Manchester Cityjem sicer spet prehitel ekipo Stevea Clarka, nekdanjega nogometaša londonskega kluba, zdaj pa izjemno uspešnega trenerja WBA. Baggies so pri Sunderlandu povedli z izvrstnim golom Zoltána Gere.

Med strelce so se vpisali še Shane Long, Chelseajev posojeni nogometaš Romelu Lukaku (enajstmetrovka) in Marc-Antoine Fortuné. Nekdanja ekipa bivšega kapetana slovenske reprezentance Roberta Korena tako ostaja najprijetnejše presenečenje letošnje sezone.

Clarke, nekdanji pomočnik Joséja Mourinha pri Chelseaju in Kennyja Dalglisha pri Liverpoolu, se je tako v svojem prvem poskusu kot samostojni trener WBA podpsal pod njihov najboljši začetek tekmovalnega leta od sezone 1953/54.

Angleška liga, 13. kolo:

Sunderland : West Bromwich Albion 2:4 (0:2)
Gardner (73), Sessegnon (87); Gera (30), Long (44), Lukaku (81/11-m), Fortuné (90)

Everton : Norwich City 1:1 (1:0)
Naismith (12); Bassong (90)

Manchester United : Queens Park Rangers 3:1 (0:0)
Evans (64), Fletcher (68), Hernández (72); Mackie (52)

Stoke City : Fulham 1:0 (1:0)
Adam (26)

Wigan Athletic : Reading 3:2 (0:1)
Gómez (58, 68, 90); Morrison (35), Al-Habsi (79/a.g.)

Aston Villa : Arsenal 0:0

Swansea City : Liverpool 0:0

Southampton : Newcastle United 2:0 (1:0)
Lallana (34), Ramirez (60)

Tottenham Hotspur : West Ham United 3:1 (1:0)
Defoe (44, 64), Bale (58); Carroll (82)

Chelsea : Manchester City 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.