Šport > Nogomet
30 ogledov

Birsa podal za remi proti delodajalcu

valter birsa
1/19
EPA
V 17. kolu italijanske nogometne lige je Juventus s 3:0 premagal Atalanto. AC Milan je po zaslugi dveh avtogolov gostov s 4:1 premagal Pescaro. Valter Birsa, ki kot posojeni igralec igra v Torinu, je zaigral proti svojim ''lastnikom'' in prispeval podajo, s katero je gostom pomagal do točke v Genoi.

Nogometaši AC Milan so zabeležili še četrto zaporedno zmago v italijanski ligi, ko so s 4:1 premagali Pescaro. Prvi zadetek na tekmi je padel v prvi minuti srečanja, ko je po kombinaciji Riccarda Montoliva in Stephana El Shaarawyja zadel Antonino Nocerino. Vsi trije nogometaši so v prvem polčasu večkrat ogrozili vratarja Mattia Perina, vendar je dvajsetletnik njihove poskuse uspešno zaustavil.

Milan je prednost podvojil po petih minutah drugega dela, ko je gostujočega vratarja z avtogolom premagal Elvis Abbruscato, nekaj minut kasneje pa je na 1:2 znižal Christian Terlizzi. Zadetek Italijana pa ni obrodil sadov, saj je lastno mrežo v 79. minuti zatresel še Jonathas, končni rezultat (4:1) pa je s štirinajstim golom v sezoni postavil Stephan El Shaarawy.

Chievo prekinil niz Rimljanov

Chievo Bojana Jokića in Boštjana Cesarja je na gostovanju premagal Romo (1:0). Rimljani so s tem utrpeli prvi poraz v zadnjih štirih kolih. V prvem polčasu je bilo na igrišču dokaj mirno, Gaillorossi (rumeno-rdeči, op. a.) pa so večinoma poskušali presenetiti z razdalje. Domačega vratarja Stefana Sorrentina je preizkusil Pablo Daniel Osvaldo, medtem ko Francesco Totti in Allessandro Florenzi nista uspela resneje zapretiti.

Varovanci Zdeneka Zemana tudi v drugem polčasu niso našli poti v gol, odlična obrambna igra domačih pa je bila poplačana tri minute pred koncem rednega dela, ko je po podaji Marca Rigonija zadel Sergio Pellissier. Roma je po zaslugi poraza izgubila mesto na lestvici, saj jo je s petega mesta izrinila Fiorentina.

Juve pobegnil na +7

Juventus je izkoristil poraz Interja, ki ga je v soboto premagal Lazio, in na vrhu lestvice pobegnil na sedem točk razlike. Črno-beli so prevladovali celoten prvi polčas, v katerem so pot v mrežo Atalante našli Mirko Vučinić, Andrea Pirlo in Claudio Marchisio. Stara dama je povedla po vsega minuti igre, ko je globinsko podajo Sebastiana Giovinca v gol pretvoril Vučinić. Vratar Atalante Andrea Consigli je bil drugič premagan po strelu Pirla, Marchisio pa je v v 27. minuti postavil samo še piko na i. Juve v drugem polčasu ni več uspel povišati svojega vodstva in gladko slavil trinajsto zmago v sezoni.

Italijanska liga, 17. kolo:

Fiorentina : Siena 4:1 (3:1)
Toni (16, 79), Pizzaro (19/11m), Aquilani (45); Redinaldo (70)

AC Milan : Pescara 4:1 (1:0)
Nocerino (1), Abbruscato (51/ag), Jonathas (79/ag), Shaarawy (81) ; Terlizzi (56)

Catania : Sampdoria 3:1 (0:1)
Paglialunga (55), Bergessio (65), Castro (90); Maresca  (29)

Chievo : AS Roma 1:0 (0:0)
Pellisier (87)
Bojan Jokić (Chievo) je vstopil v igro v 77. minuti. Boštjan Cesar (Chievo) ni igral.

Genoa : Torino 1:1 (1:1)
Granqvist (29); Bianchi (19)
Valter Birsa (Torino) je igral do 66. minute in prispeval podajo. Luka Krajnc (Genoa) ni igral.

Juventus : Atalanta 3:0 (3:0)
Vucinic (2), Pirlo (14), Marchisio (27)

Parma : Cagliari 4:1 (1:1)
Belfodil (21), Biabiany (54), Valdés (65/11m), Belfodil (86); Sau (20)

Napoli : Bologna 2:3 (0:1)
Gamberini (50), Cavani (70); Gabbiadini (10), Kone (86), Portanova (89)
Rene Krhin (Bologna) je igral do 77. minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.