Šport > Nogomet
27 ogledov

Iličićev gol dovolj le za točko; Sarma poražen v Rimu

serie a udinese palermo josip iličić eros pisano
1/10
EPA
Josip Iličić je na prvi tekmi 17. kola italijanske lige svoj Palermo v Vidmu popeljal v vodstvo, za Udinese pa v končnici izenačil Antonio Di Natale. Na derbiju kola je Inter klonil v Rimu proti Laziu, potem ko je bil v drugem polčasu bolj nevaren.

Inter bi se z zmago lahko približal Juventusu na točko zaostanka, a poraz moštva Samirja Handanovića je omogočil Torinčanom, da z nedeljskim uspehom proti Atalanti prednost pred prvimi zasledovalci povečajo na sedem točk. Lazio ima sedaj le še točko manj od "Nerazzurrov".

Prvi polčas ni bil paša za oči, videli smo veliko raztrgane igre na obeh straneh. Se je pa igra razživela po dobri uri igre, ko so gostje začeli nizati priložnosti. Najprej je vratnico s strelom z razdalje stresel Fredy Guarin, kmalu zatem je Diego Milito meril nenatančno. Vratar Lazia Federico Marchetti je imel precej več dela kot Handanović na drugi strani, v 72. minuti je strel Antonia Cassana odbil v okvir gola, nato pa pravočasno zaprl kot Yutu Nagatomu, ki je prihitel na odbito žogo.

Nato so se v napadalnem smislu prebudili tudi domači. Sprva je Miroslav Klose zapravil dve obetavni situaciji. Prvo zaradi slabega sprejema, drugo pa zaradi slabega "timinga" vtekanja. V tretje pa je po globinski podaji Cristiana Ledesme z lepim nizkim plasiranim udarcem ugnal "Sarmo". Do konca gostje niso uspeli zapretiti, čeprav bi si glede na potek tekme zaslužili kakšno točko.

Jojo zadel z razdalje

Josip Iličić je Palermo popeljal v vodstvo v 33. minuti, ko je prejel žogo na desni strani, potegnil v sredino, nato pa sprožil z levico, žoga pa se je odbila pred domačim vratarjem Samirjem Ujkanijem, ki je storil napako, in končala v mreži.

Siciljanci so do polčasa zadržali vodstvo, še bolje pa jim je kazalo v 61. minuti, ko je bil pri Udineseju izključen Thomas Heurtaux zaradi drugega rumenega kartona. A Videmčani so se uspeli izvleči, v 89. minuti je izenačil kdo drug kot veteran Antonio Di Natale.

Serie A, 17. kolo:

Udinese : Palermo 1:1 (0:1)
Di Natale (89); Iličić (33)
RK: Heurtaux (61/Udi)
Josip Iličić in Jasmin Kurtić (oba Palermo) sta igra vso tekmo.

Lazio : Inter 1:0 (0:0)
Klose (82)
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Nedelja:
Fiorentina - Siena
Parma - Cagliari
AC Milan - Pescara
Juventus - Atalanta
Genoa - Torino
Chievo - Roma
Catania - Sampdoria
Napoli - Bologna

Komentarjev 1
  • juventus1897 08:15 16.december 2012.

    Josip Iličić je Palermo popeljal v vodstvo v 33. minuti, ko je prejel žogo na desni strani, potegnil v sredino, nato pa sprožil z levico, žoga pa se je odbila pred domačim vratarjem Samirjem Ujkanijem, ki je storil napako, in ...prikaži več končala v mrežGlede na to, da sta Iličić in Ujkani soigralca, je, po Žurnalovo seveda, Iličić ZABIL AVTOGOL!! BRAVO ŽURNAL!!