Šport > Nogomet
22 ogledov

Inter z zmago nad Napolijem za hrbet Juvetu

(AS Roma : Fiorentina) Francesco Totti
1/38
EPA
Trener Juventusa Antonio Conte se je po štirih mesecih kazni vrnil na klop stare dame, ki je pod njegovo taktirko prišla do težko priborjene zmage pri Palermu (1:0). AC Milan visoko ugnal Torino Valterja Birse (4:2). Inter je na večernem derbiju premagal Napoli in ga zamenjal na drugem mestu na lestvici (2:1).

Po 122 dneh je Antonio Conte spet sedel na klopi Juventusa, ki je kljub kazni zaradi vpletenosti v stavni škandal v resnici nikoli ni zapustil. Za uspešen povratek nekdanjega izvrstnega nogometaša stare dame je proti Palermu edini gol na tekmi zabil Stephan Lichtsteiner.

Na z dežjem namočenem igrišču na Siciliji so bili aktualni prvaki boljši nasprotnik od rožnato-črnih, pri katerih sta tekmo spet začela Josip Iličić in Jasmin Kurtić. Prav Kurtić se je še najbolj približal zadetku za domače v prvem polčasu, gol Fabrizia Miccolija so sodniki razveljavili, Alessandro Matri pa je stresel vratnico.

Juve je povedel kmalu po začetku nadaljevanja, ko je Mirko Vučinić mojstrsko zaustavil dolgo žogo in jo še bolj mojstrsko s peto v prostor poslal švicarskemu branilcu Lichtsteinerju, ki sam pred vratarjem Samirjem Ujkanijem ni grešil.

Upi domače ekipe so se razblinili v 75. minuti, ko je drugi rumeni karton dobil Michael Morganella. To je bila že 12. zmaga Juventusa na 16 tekmah letošnje sezone.

"Super Guarin" popeljal Inter za hrbet stare dame

Fredy Guarin je bil z golom in podajo glavni akter nedeljskega obračuna Napolija in Interja na San Siru. Po zmagi tretjih (Inter) nad drugimi (Napoli) so črno-modri slovenskega reprezentančnega kapetana Samirja Handanovića spet prvi zasledovalci vodilnega Juventusa.

Kolumbijec Guarin, ki je v klub prišel pred začetkom letošnje sezone iz Porta, je v osmi minuti izkoristil podajo iz kota in z močnim strelom "iz prve" na bližnji vratnici premagal Morgana De Sanctisa. Medtem, ko Wesley Sneijder med prerekanjem s klubom še vedno ne pride v ekipo, je Guarin vzcvetel v Nizozemčevi vlogi.

Nocerino El Shaarawy Torino AC Milan Italija Serie A liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Zrežiral je tudi drugi gol večera, ko se je z izvrstno potezo najprej otresel svojega čuvaja, nato pa v prostoru zaposlil še Diega Milita. Napoli se je vrnil v igro po devetih minutah drugega polčasa, ko je po prečki Gorana Pandeva žogo v Handanovićevo mrežo uspel spraviti Edinson Cavani.

Južnjaki so pritiskali za izenačenje, Handanović je v zadnjih minutah ubranil strel Christanu Maggiu, ki je ostal povsem sam v kazenskem prostoru, Nerazzurri pa so uspeli zdržati za veliko zmago.

Gol El Shaarawyja = zmaga Milana

AC Milan nadaljuje s plezanjem po lestvici navzgor, potem ko je pomlajena ekipa trenerja Massimiliana Allegrija kljub zaostanku premagala Torino, med strelce pa so se vpisali štirje različni igralci - Robinho, Antonio Nocerino, Giampaolo Pazzini in s 13. ligaškim golom sezone še Stephan El Shaarawy.

Za domače moštvo je Valter Birsa odigral celoten drugi polčas in podal za zadnji gol na tekmi, ko je s strani našel Rolanda Bianchija, ki je zadel z glavo. Torino je povedel po veliki napaki Nocerina, ki je podaril žogo Mariu Santani, ta pa je preigral Marca Amelio za zgodnje vodstvo.

Robinho je s težkega položaja izenačil še pred polčasom, Nocerino pa se je v nadaljevanju odkupil z vodilnim zadetkom, ko je v mrežo z glavo pospravil odbitek vratarja Jeana-Françoisa Gilleta. Pazzini je kljub protestom domačih (storil naj bi prekršek) povišal na 3:1, prvi strelec lige El Shaarawy pa je iz bližine dokončal delo po novem darilu Gilleta.

Totti dvakrat v polno za zmago Rome

Roma je pred domačimi navijači premagala Fiorentino (4:2), ki jo je posledično prehitela tudi na lestvici italijanske serie A. Gostje bi lahko povedli na začetku srečanja, ko je Maura Giocoechea preizkusil Manuel Pasqual. Roma je prvič zadela v sedmi minuti, vijoličasti pa niso zaostajali dolgo, saj je v 19. minuti izenačil Facundo Roncaglia.

(AS Roma : Fiorentina) Francesco Totti | Avtor: EPA EPA
Rimljani so odgovorili preko Francesca Tottija, ki je prvič zadel v 19. minuti, nato pa v podaljšku prvega polčasa vodstvo domačih povišal na 3:1. Ob prvem zadetku mu je asistiral Mattia Destro, ob drugem pa Federico Balzaretti. Za Romo je poskušal še Miralem Pjanic, njegov strel pa je ubranil Bogdan Lobont.

Fiorentina se je v drugem polčasu uspela vrniti v boj za zmago, ko je v kazenski prostor podal Borja Valero, domačega vratarja pa je z glavo matiral Mounir El Hamdaoui. Roma je zdržala pod pritiskom, vse dvome o zmagovalcu pa je v v 89. minuti razčistil Pablo Osvaldo, ki je postavil končnih 4:2.

Atalanta se vrača na zmagovita pota

Atalanta je z zmago proti Parmi prekinila niz treh zaporednih porazov. S šestim golom v letošnji sezoni je domače v vodstvo popeljal German Denis, ki je z glavo vnovčil predložek Ezequiela Schelotta. Parma je bila večkrat blizu izenačenja, nato pa je v 38. minuti za Atalanto zabil še Federico Peluso. Pred koncem prvega polčasa je na 1:2 znižal Amauri, nogometaši Parme pa so v drugem delu zapravili najmanj tri priložnosti za povratek v srečanje. Domači so tako prišli do sedme zmage v sezoni.

Pescara je na obračunu ekip z začelja premagala Genoo (2:0), Luka Krajnc pa je celo tekmo pristaniščnikov pospremil s klopi. Pomembne zmage nad Cagliarijem sta se veselila Boštjan Cesar in Bojan Jokić, ki sta s Chievom na gostovanju slavila z 2:0.

Italijanska liga, 16. kolo:

Atalanta : Parma 2:1 (2:1)
Denis (4), Peluso (38); Amauri (45)

AS Roma : Fiorentina 4:2 (3:1)
Tachtsidis (7), Totti (19, 45), Osvaldo (89); Roncaglia (14), El Hamdaoui (46)

Cagliari : Chievo 0:2 (0:0)
Paloschi (67), Théréau (87)
Cesar je odigral celo tekmo, Jokić (oba Chievo) je igral od 26. minute.

Palermo : Juventus 0:1 (0:0)
Lichtsteiner (50)
RK: Morganella (75/Palermo)
Iličić je odigral celo tekmo, Kurtić (oba Palermo) je igral do 74. minute.

Pescara : Genoa 2:0 (0:0)
Abbruscato (52), Vukušić (73)
Krajnc (Genoa) je bil na klopi.

Siena : Catania 1:3 (1:0)
Rosina (10); Castro (50), Bergessio (67, 82)

Torino : AC Milan 2:4 (1:1)
Santana (28), Bianchi (80); Robinho (40), Nocerino (53), Pazzini (62), El Shaarawy (76)
Birsa (Torino) je igral od 46. minute.

Inter Milan : Napoli 2:1 (2:0)
Guarin (8), Milito (39); Cavani (54)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Sampdoria : Udinese 0:2 (0:2)
Danilo (17), Di Natale (28)
Pozzi (Sampdoria) je v 64. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bologna : Lazio 0:0
RK: Kozák (86/Lazio)
Krhin (Bologna) je igral do 88. minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.