Šport > Nogomet
27 ogledov

Krajnc prvič začel, zmaga "grdega" Interja

diego milito inter
1/24
EPA
V 15. kolu italijanske nogometne lige je Inter Samirja Handanovića premagal Palermo (1:0). Rimski Lazio je z 2:1 ugnal Parmo, Chievo pa Genoo (4:2). Tekmo ekipe iz pristanišča je prvič začel mladi branilec Luka Krajnc. Roma je na gostovanju pri Sieni zaostajala do 63. minute, nato pa s tremi zadetki prišla do treh novih točk.

Obe ekipi sta na San Siru začeli rezervirano in si v prvih minutah priigrali bore malo priložnosti. Gostujoči vratar je zaustavil poskus Diega Milita, medtem ko je bil na drugi strani neuspešen Franco Brienza.

Argentinec v črno-modrem dresu je nekaj trenutkov kasneje za las zgrešil vrata Palerma, medtem ko je strel Estebana Cabiassa zaustavil vratar Samir Ujkani. Enako neuspešna sta bila Philippe Coutinho in Rodrigo Palacio.

V drugem polčasu je Inter prikazal nekaj več enerije, vendar so gledalci po uri igre še vedno čakali na prvi zadetek. Še pred vstopom v zadnjih trideset minut je dve priložnost zastreljal Andrea Ranocchia.

Gazzetta: "Grdi Inter"

Dvojna menjava Nerazzurrov se je skoraj obrestovala v 66. minuti, ko sta kombinirala Juto Nagatomo in Fredy Guarin, strel Palacia pa je končal v naročju gostujočega vratarja. Inter se je do edinega zadetka na tekmi dokopal v 74. minuti, ko je predložek Ranocchie v lastno mrežo poslal Santiago García.

Športni dnevnik La Gazzetta dello Sport je Interjevo predstavo opisal kot "grdo", medtem ko Wesleyja Sneijderja med prerekanjem s klubom okoli podaljšanja (oziroma zmanjšanja) njegove pogodbe spet ni bilo v kadru.

Veliki trenutek v Serie A je dočakal tudi mladi slovenski branilec Luka Krajnc, ki je po debiju na oktobrski tekmi proti AC Milanu tokrat prvič začel tekmo Genoe v prvi postavi. Chievo jim je brez Boštjana Cesarja in Bojana Jokića (v igro sta vstopila v drugem polčasu) že v prvih 45 minutah zabil tri gole, pod vse pa se je podpisal Alberto Paloschi.

Genoa spet v rdeči coni

Žrtev trenerja Luigija Delnerija, ki je pred leti izjemno uspešno vodil prav moštvo iz Verone, je bil pred začetkom nadaljevanja ravno nekdanji član Maribora. Obetavni branilec je namreč pred drugim polčasom ostal v slačilnici.

Po hat-tricku Paloschija je za Chievo iz bližine zadel še Adrian Stoian, "leteči oslički" pa so tako prišli šele do prvih gostujočih točk v sezoni, čeprav je domače v igro z golom za 2:3 vrnil Boško Janković. Genoa je po četrtem zaporednem domačem porazu zdrsnila v rdečo cono, ki ob koncu sezone vodi v Serie B.

Hamšik Napoli Pescara Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Napoli s petardo opozoril vodilni Juve

Napoli je na prvi nedeljski tekmi ohranil korak z vodilnim Juventusom in povsem potolkel zadnjeuvrščeno Pescaro (5:1). Po dva zadetka sta na jugu Italije zabila Gökhan Inler in Edinson Cavani, enega pa je dodal še Marek Hamšik. Ekipa Walterja Mazzarrija je zdaj spet le dve točki oddaljena od vodilne stare dame.

Lazio na četrtem mestu za vodilnimi zaostaja za šest točk, potem ko je v nedeljo premagal Parmo (2:1). Za "Laziale" je v 25. minuti zadel branilec Giuseppe Biava, nemški veteran Miroslav Klose pa je za končno zmago prispeval svoj deveti gol sezone.

Laziev mestni tekmec AS Roma se je po zaostanku pri Sieni vrnila v igro in na koncu visoko slavila (3:1). Prav nekdanji napadalec Siene Mattia Destro je za varovance češkega ekscentrika Zdeněka Zemana zabil dva gola, enega pa je dodal še Simone Perrotta. Zmaga Rome, ki je zdaj šesta, bi lahko bila še mnogo višja.

Bologna je tudi z Renejem Krhinom (v igro je vstopil v drugem polčasu) premagala Atalanto s prostim strelom Alessandra Diamantija in zadetkom nekdanjega člana moštva iz Bergama Manola Gabbiadinija.

Petouvrščena Fiorentina je z večernim remijem proti Sampdorii (2:2) napredovala le za eno mesto in je po nedeljskih tekmah četrta.

Italijanska liga, 15. kolo:

Napoli : Pescara 5:1 (2:1)
Inler (9, 78), Hamšik (15), Cavani (58, 63/11-m); Bjarnason (18)
RK: Bocchetti (57/Pescara)

Bologna : Atalanta 2:1 (1:0)
Diamanti (16), Gabbiadini (70); Denis (50)
Krhin (Bologna) je igral od 54. minute.

Genoa : Chievo 2:4 (1:3)
Said (40), Janković (56); Paloschi (14/11m, 22, 45), Stoian (89)
RK: Andreolli (71/Chievo)
Krajnc (Genoa) je igral do 46. minute, Cesar (Chievo) je vstopil v 74., Jokić (oba Chievo) pa v 79. minuti.

Inter Milan : Palermo 1:0 (0:0)
García (74/a.g.)
Handanović je branil celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi, Kurtić je igral celo tekmo, Iličić (oba Palermo) pa do 77. minute.

Lazio : Parma 2:1 (2:0)
Biava (25), Klose (34); Belfodil (66)

Siena : AS Roma 1:3 (1:0)
Neto (25), Destro (63, 90), Perrotta (86)

Udinese : Cagliari 4:1 (2:0)
Pereyra (34), Angella (39), Danilo (48), Pasquale (66); Dessena (80)

Fiorentina : Sampdoria 2:2 (1:0)
Savić (21, 75); Krstičić (48), Rodríguez (72/a.g.) 
RK: Mustafi (90/Sampdoria)

Sobota:
Catania : AC Milan 1:3 (1:0)
Legrottaglie (11); El Shaarawy (53, 90), Boateng (56)
RK: Barrientos (49/Catania); Boateng (90/Milan)
Barišič (Catania) je bil na klopi.

Juventus : Torino 3:0 (0:0)
Marchisio (57, 84), Giovinco (67)
RK: Glik (36/Torino)
Pirlo (Juventus) je v 41. minuti zapravil enajstmetrovko.
Birsa (Torino) je bil na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.