Šport > Nogomet
15 ogledov

Hernanes dopolnil trojček Lazia

(Lazio : Udinese)
1/23
EPA
V derbiju 14. kola italijanske nogometne lige je AC Milan doma z 1:0 premagal Juventus. Torino, kjer igra Valter Birsa, je remiziral s Fiorentino. Slovenski nogometaš je v 76. minuti za bike prispeval zadetek. Rimski Lazio je doma s 3:0 premagal Udinese.

Juventus je šele drugič v letošnji sezoni italijanske nogometne lige igrišče zapustil sklonjenih glav. Tokrat je bil za staro damo usoden AC Milan, ki je po slabem začetku sezone še enkrat dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi ekipami Serie A. Prvi gol na San Siru je padel v 31. minuti, ko je z bele točke za rossonere zadel Robinho. Veliko napako si je v začetku drugega polčasa privoščil Gianluigi Buffon, ki je nespametno podal proti Stephanu El Shaarwyju, na srečo gostov pa je napadalca obvladal Andrea Barzagli. Za Juventus je neuspešno poskušal Sebastian Giovinco, na drugi strani pa je strel Maria Yepesa ubranil Buffon. V zaključku tekme je Milan vztrajal z ''bunkerjem'', medtem ko so gostje pritiskali, a zaman.

Genoa do zmage z igralcem manj

Genoa je gostovala pri Atalanti in že v prvih minutah preizkusila zbranost domačih, ko je poskus Andree Bertolaccija zaustavil branilec Thomas Manfredini. Vratar Atalante Andrea Consigli se je izkazal z obrambo poskusa Marca Borriella, domači pa so se v 26. minuti veselili zadetka Maximilliana Moraleza. A ne za dolgo, saj je bil Argentinec v prepovedanem položaju.

V 39. minuti je Genoo v vodstvo popeljal Bertolacci, domači pa kljub pritisku niso uspeli premagati gostujočega vratarja. V 86. minuti si je drugi rumeni karton prislužil Emiliano Moretti, Genoa pa je kljub igralcu manj osvojila tri pomembne točke.

Bleda predstava Chieva in Siene, zmaga Rome

Obračun med Chievom in Sieno se je končal brez zadetkov. Prvo priložnost za goste je zapravil Emanuele Calaiò, ki je z glavo nastreljal vratarja Chieva Stefana Sorrentina. Nekaj trenutkov kasneje je prečko Siene zatresel Alesandro Rossina, za Chievo pa bi lahko zadela se Sergio Pellissier in Boukary Drame. V drugem polčasu je za goste poskušal še Alberto Paloschi, Chievo pa je tekmo končal z igralcem manj, saj si je dva rumena kartona pridelal Mamadou Samassa.

Roma nadaljuje svoj prepoprod v prvi italijanski ligi. Tokrat je z golom Mattia Destra z 1:0 premagala Pescaro. Sampdoria je z 1:0 premagala Bolgono, Torino pa je remiziral s Fiorentino (2:2).

Handanović premagan

(Parma : Inter) samir handanović | Avtor: EPA EPA
Milanski Inter si je privoščil nov spodrsljaj. Črno-modri so na gostovanju pri Parmi prejeli zadetek v 75. minuti, medtem ko sami niso uspeli zatresti mreže domače ekipe. Lazio se je s prepričljivo zmago nad Udinesejem (3:0) Interju približal na dve točki razlike. Nerazzurri se po novem nahajajo na četrtem mestu lestvice.

Italijanska liga, 14. kolo:

AC Milan : Juventus 1:0 (1:0)
Robinho (31/11m)

Atalanta : Genoa 0:1 (0:1)
Bertolacci (39)

Chievo : Siena 0:0 (0:0)
Boštjan Cesar (Chievo) je igral 90 minut, Bojan Jokić (Chievo) pa tokrat ni dobil priložnosti.

Pescara : AS Roma 0:1 (0:1)
Destro (5)

Sampdoria : Bologna 1:0 (0:0)
Poli (61)
Rene Krhin (Bologna) ni igral.

Torino : Fiorentina 2:2 (1:0)
Cerci (40), Birsa (76); Rodriguez (74/11m), Hamdaoui (84)
Valter Birsa (Torino) je v igro vstopil v 67. minuti in devet minut kasneje dosegel zadetek.

Cagliari : Napoli 0:1 (0:0)
Hamsik (73)

Parma : Inter Milan 1:0 (0:0)
Sansone (75)

Lazio : Udinese 3:0 (2:0)
Gonzalez (17), Klose (31), Hernanes (59)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.