Šport > Nogomet
29 ogledov

Visoke kazni za Inter in Juventus

juventus inter milito bonucci Reuters
V 11. kolu italijanske nogometne lige sta se pomerila Juventus in Inter. Črno-modri so z zmago prekinili Juventusov niz 49-tih tekem brez poraza v serie A. Za nezadovoljstvo v obeh taborih pa so poskrbeli navijači, ki so skupno pridelali kar 85 tisoč evrov kazni.

Razgrajanje navijačev na sobotni prvenstveni tekmi serie A med domačim Juventusom in milanskim Interjem, ki se je končala z zmago Interja Samirja Handanovića s 3:1, je pripeljalo do visokih kazni disciplinske komisije italijanske zveze. Torinski klub, ki je v soboto doživel boleč poraz, bo moral za nameček plačati še 50.000 evrov denarne kazni.

juventus inter | Avtor: Reuters Reuters
Vodstvo Juventusa bo moralo kazen plačati, ker so navijači s papirnatimi kroglicami obmetavali sodnike. Linijskega sodnika so navijači zadeli v vrat, kar je povzročilo tudi krajšo prekinitev tekme na stadionu v Torinu. Navijači Juveja so ob tem glasno žalili sodnike, ko pa so ti odpiskali konec tekme, so razvili žaljive praporje.

Milanski klub bo moral plačati 35.000 evrov kazni, ker so njegovi navijači prav tako razvili več žaljivih praporjev, poleg tega pa so navijači poškodovali stranišča na stadionu. S sobotno zmago je Inter končal Juventusov niz 49 tekem brez poraza v serie A in se po 11 kolih prvenstva prebil zgolj na točko zaostanka za italijanskimi prvaki.

Marotta: ''To so samo govorice''

Direktor stare dame Giuseppe Marotta je zanikal govorice, da pri Juventusu želijo kupiti Didierja Drogbaja. Nekateri mediji so nedavno namigovali, da naj bi italijanski prvoligaš v zimskem prestopnem roku Šanghaj Shenhui posredoval ponudbo za nekdanjega zvezdnika Chelseaja. Štiriintridesetletni reprezentant Slonokoščene obale naj bi bil nezadovoljen na Kitajskem, najbolj glasni opravljivci pa ga že vidijo v Italiji. ''Nikoli nismo razmišljali, da bi šli v lov na Drogbaja. To so samo govorice,'' je zatrdil Marotta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.