Šport > Nogomet
36 ogledov

Iličić in Kurtić prerojena, Inter pod vrh

juventus
1/22
EPA
Jasmin Kurtić in Josip Iličić sta na tekmi proti Torinu navduševala v dresu Palerma, ki kljub vsemu ni prišel do več kot točke (0:0). Nogometaši AC Milana bodo morali zaradi sobotnega poraza proti Laziu (2:3) kazensko preživeti vikend za zaprtimi vrati. Prvo mesto na lestvici Serie A je z zmago nad Napolijem utrdil Juventus (2:0).

Proti Torinu sta Josip Iličić in Jasmin Kurtić odigrala celo tekmo proti moštvu Valterja Birse (sedel je na klopi), a na domačem obračunu nista zmogla doseči zadetka, medtem ko je Iličić v izdihljajih tekme tudi zapravil veliko priložnost za zmago. Palermo z vsega šestimi točkami ostaja na predzadnjem mestu.

Vratar gostov Jean-François Gillet je v vratih "bikov" prikazal podobno predstavo kot dan prej Aleksander Šeliga v Ljudskem vrtu, saj je ubranil vse mogoče in nemogoče poskuse domačih rožnatih. Oba slovenska reprezentanta sta se po zapisih na spletni strani dnevnika La Gazzetta dello Sport izkazala in kar nekajkrat ogrozila vrata Torina.

"Kurtić je bil res dober," je po tekmi povedal trener Palerma Gian Piero Gasperini. "Imel sem ga priložnost preizkusiti tudi na treningih. Josip ni imel sreče, pri drugi priložnosti pa je slabo streljal," je dejal nekdanji trener Interja, ki mora iz kola v kolo miriti novinarje zaradi majhnega števila točk, čeprav je na položaju šele nekaj tekem.

Sarma kot v Južni Ameriki

Samir Handanović je moral kljub vodstvu Interja ob prvem polčasu, za katerega je z glavo zadel Antonio Cassano, "preživeti" dve veliki priložnosti Catanie, ena izmed njih pa je stresla tudi njegov okvir gola. Cassano, ki za Italijo ni zaigral že vse od finalne tekme Eura 2012, je zabil že peti gol letošnje sezone.

Domači črno-modri so po številnih zapravljenih priložnsotih na San Siru na koncu vseeno zasluženo slavili, ko je piko na i pet minut pred koncem postavil Rodrigo Palacio za šesto ligaško zmago Interja na osmih tekmah. Argentinec Palacio je bil eden izmed kar 13 predstavnikov te južnoameriške države, ki so začeli tekmo v mestu mode.

Dva izmed Interjevih petih Argentincev sta zrežirala tudi vodilni gol, saj je po kombinaciji Diega Milita in predložku Estebana Cambiassa zadel Cassano. Za domače so v nadaljevanju v igro prišli še en Argentinec, Kolumbijec in Urugvajec, Palacio pa je po nekaj priložnostih Siciljancev zabil mimo Mariana Andujarja za končnih 2:0. Inter tako ostaja štiri točke za vodilnim Juventusom.

Juventus potrdil primat

V soboto sta se pomerila glavna konkurenta za letošnji naslov. Tako Juventus kot Napoli sta v sedmih tekmah nanizala šest zmag in en remi, tekma pa je odločala o tem, kdo bo zasedal prestol italijanske Serie A. Nepremagani niz je nadaljeval Juve, ki je pred domačimi navijači strl odpor Napolija in si zagotovil tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Tekma je bila izenačena vse do 80. minute, nato pa sta v razmaku dveh minut zadela Martin Cáceres in sploh prvič za svoj novi klub še Paul Pogba ter ''stari dami'' zagotovila še sedmo zmago v letošnji sezoni.

Prvi polčas v znamenju grobe igre

juventus | Avtor: EPA EPA
V šesti minuti srečanja je z dolge razdalje žogo čez gol poslal Arturo Vidal. Za Juventus je prodiral Fabio Quagliarella, nad njim pa je Paulo Cannavaro storil prekršek. Prosti strel za črno-bele je minuto kasneje priigral Giorgio Chiellini, ki ga je s komolcem zadel Goran Pandev.

Nogometaši Napolija bi se lahko v 13. minut kaj hitro znašli v zaostanku, saj je gostujoči vratar okleval z odhodom iz vrat, odlično podajo Andree Pirla pa je sprejel napadalec Sebastian Giovinco. Na srečo gostov je sodnik dosodil prekršek nad vratarjem Napolija in priložnost za Juve je splavala po vodi

V prvih dvajsetih minutah smo videli kar sedem prekinitev igre, po tleh pa so se valjali predvsem nogometaši Juventusa. Domači so demonstrirali svojo premoč na zelenici, Napoli pa bi lahko povedel v 26. minuti, ko je prečko močno zatresel Edinson Cavani. Prvi polčas so zaznamovali številni prekrški. V zaključku prvega polčasa je gostujočega vratarja nastreljal še Claudio Marchisio, a je ostalo pri 0:0.

Od izenačenja do zmage v dveh minutah

Pirlo je v vsega 30 sekundah drugega polčasa priigral prosti strel za Juventus, a brez uspeha. V stranski del mreže je minuto kasneje žogo poslal Kwadwo Asamoah, prosti strel Pirla v 50. minuti pa je končal v naročju Morgana De Sanctisa. Stoodstotno priložnost za ''staro damo'' je v 57. minuti zapravil Giovinco, njegovo potezo pa je stadion pospremil z razočaranim vzdihljajem.

El Shaarawy Lazio AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Obe strani sta še naprej pritiskali, veliki preboj pa je v 80. minuti uspel Cáceresu, ki je Juve popeljal v vodstvo. Že dve minuti kasneje pa je z volejem zadel še Pogba in jasno je bilo, da se Napoliju obeta prvi poraz v letošnji sezoni. Modri so si v utopičnem lovu na zadetek priigrali nekaj udarcev iz kota, njihov pritisk pa do konca ni obrodil sadov.

Galliani po porazu "zaprl" igralce Milana

Izvršni direktor kluba Adriano Galliani je po novem porazu AC Milana, tokrat na derbiju z Laziem v Rimu (2:3), nogometaše rdeče-črnih "odrezal od sveta" v klubskem trening centru Milanello, kjer bodo morali ostati vse do ponedeljkovega kosila, ko se odpravljajo na tekmo Lige prvakov k Málagi.

Pred odločilnim tednom, ki bo verjetno tudi začrtal prihdnost trenerja Massimiliana Allegrija, je Milan na stadionu Olimpico po 50 minutah igre zaostajal že z 0:3. Lazio, nasprotnik Maribora na zadnji tekmi Evropske lige, je vodil z goli Hernanesa, Antonia Candreve in Miroslava Kloseja, Milan pa je znižal pred Nigela De Jonga in Stephana El Shaarawyja, a jim velikega povratka ni uspelo zaključiti z izenačujočim golom.

Italijanska liga, 8. kolo:

Juventus : Napoli 2:0 (0:0)
Cáceres (80), Pogba (82)

Lazio : AC Milan 3:2 (2:0)
Hernanes (25), Candreva (41), Klose (50); De Jong (61), El Shaarawy (79)

Cagliari : Bologna 1:0 (0:0)
Nainggolan (61)
Krhin (Bologna) je bil na klopi.

Atalanta : Siena 2:1 (0:0)
Cigarini (62), Bonaventura (83); Reginaldo (60)
RK: Carmona (64/Atalanta)

Chievo : Fiorentina 1:1 (1:1)
Théréau (17); Rodríguez (18)
Jokić je igral od 69. minute, Cesarja (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Inter Milan : Catania 2:0 (1:0)
Cassano (28), Palacio (85)
Handanović je branil celo tekmo, Belec (oba Inter) je sedel na klopi.

Palermo : Torino 0:0
Iličić in Kurtić (oba Palermo) sta odigrala celo tekmo, Birsa (Torino) je sedel na klopi.

Parma : Sampdoria 2:1 (1:0)
Amauri (36/11-m, 53); Martins (81/11-m)
RK: Romero (34/Sampdoria)

Udinese : Pescara 1:0 (0:0)
Maicosuel (53)
RK: Danilo (30/Udinese)

Genoa : AS Roma 2:4 (2:2)
Kucka (7), Janković (15); Totti (27), Osvaldo (44, 55), Lamela (83)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.