Šport > Nogomet
25 ogledov

Premierna avstralska mojstrovina Del Piera

Alessandro Del Piero EPA
Italijanski nogometni zvezdnik in novopečeni član Sydneyja Alessandro Del Piero je prvič zadel za svoj novi klub. Mojstrsko je izvedel prosti strel s 25 metrov.

Sedemintridesetletni veteran si je v 26. minuti tekme žogo nastavil na razdalji 25 metrov, nato pa jo z desno nogo poslal čez živi zid v desni zgornji kot vrat nemočnega vratarja Newcaste Jets Bena Kennedyja.

"Ni bilo dovolj za zmago, je pa začetek," je po tekmi dejal Alessandro Del Piero in dodal, da upa, da bo dosegel še veliko zadetkov. Avstralci so nad njegovim golom, ki je spominjal na najboljše čase v dresu Juventusa in italijanske reprezentance, navdušeni in prepričani, da je bila naložba v višini štirih milijonov evrov, kolikor jih bo Italijan zaslužil v dveh letih, upravičena. Del Piero je sicer prvič za svoj novi klub zaigral minuli teden, ko je izgubil na gostovanju v Wellingtonu z 2:0.

Del Pierov prvenec v dresu Sydneyja si lahko ogledate v videu zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.