Šport > Nogomet
20 ogledov

Nova pogodba Conteju: najbolj plačan trener

Conte Juventus Atalanta pokal naslov scudetto slavje Serie A Italija liga prvens EPA
Juventusov trener Antonio Conte bo za osvojeni naslov italijanskega prvaka bogato nagrajen, saj mu klubski veljaki pripravljajo podvojeno pogodbo v vrednosti treh milijonov evrov letno, s čimer bi nekdanji nogometaš stare dame postal najbolje plačani trener Serie A. Kapetan Alessandro Del Piero naj bi kariero nadaljeval v Angliji ali ZDA.

Antonio Conte naj bi že v četrtek z Juventusom podpisal novo pogodbo do leta 2015, po podpisu katere bo postal najbolje plačan trener v Italiji. Dvainštiridesetletni nekdanji nogometaš stare dame bo letno prejemal tri milijone evrov, kar je še enkrat več, kot mu je zagotavljala pogodba, ki jo je podpisal lani ob prihodu v klub.

Conte se je v četrtek zglasil v prostorih kluba in ob klubskih veljakih Andrei Agnelliju, Beppeju Marotti, Fabiu Paraticii in Pavlu Nedvedu približno eno uro premleval ne le izboljšane pogoje nove pogodbe, ampak tudi strateške poteze na letošnji nogometni tržnicikraj priprav pred novo sezono in vprašanja nove nogometne afere Calcioscommesse.

Vodilni v klubu so Conteja tako bogato nagradili za osvojeni naslov prvaka, prvega po sramotni deložaciji v drugo ligo leta 2006, podaljšanje pogodbe Conteja pa sledi novim pogodbam, ki so jih s klubom že sklenili Alessandro Matri, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Paolo De Ceglie in Fabio Quagliariella.

Radodarnosti vodstva kluba ni zmanjšal niti poraz v finalu italijanskega pokala proti Napoliju (0:2), poročajo italijanski mediji. Conteju bi v naslednjih dneh razpoloženje pokvaril sodni proces v zvezi z nameščanjem izidov, ki se bo začel 31. maja. Osumljeni nekdanji igralec Siene, ki jo je v lanski sezoni vodil Conte, ga je namreč obtožil, da je vsaj za eno tekmo vedel, da so se za njen izid dogovorili.

Protest za Del Piera, kapetan v Anglijo?

Pogodbe pa klub ne bo podaljšal s svojim legendarnim kapetanom Alessandrom Del Pierom, kar je predsednik Agnelli oznanil že sredi sezone. Nekdanji italijanski reprezentant naj bi kariero nadaljeval v Angliji ali Združenih državah Amerike, medtem ko bodo navijači Juventusa ta teden organizirali tudi protest v središču mesta, s katerim bodo pokazali svoje razočaranje nad ravnanjem kluba.

Del Piera so tudi bralci Žurnala24 izbrali tudi za največjo nogometno legendo. Na naši spletni strani je še vedno mogoče glasovati v anketi, po kateri je kapetan Juventusa dobil 38 odstotkov glasov, za njim pa sta se zvrstila Realov napadalec Raúl González (35 odstotkov) in nekdanji član Juventusa ter AC Milana Filippo Inzaghi (12 odstotkov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.