Šport > Nogomet
20 ogledov

Del Piero iz Juventusa v Sydney

del piero juventus Reuters
Legendarni Alessandro Del Piero bo po koncu dolgoletne ljubezni z Juventusom kariero nadaljeval v avstralskem Sydneyju.

Italijanska nogometna ikona Alessandro Del Piero bo igralsko kariero nadaljeval v avstralskem Sydneyju. Za naklonjenost 37-letnega nogometaša so se potegovali številni klubi z Bližnjega vzhoda, iz Kitajske, Argentine, ZDA in Evrope, a se je odločil za selitev v Avstralijo. "To je velik dan za Sydney in velik dan za avstralski nogomet," je navdušeno dejal predsednik sydneyjskega kluba Scott Barlow.

Del Piero je rekorder po številu nastopov v italijanski Serie A. Legendarni igralec torinskega Juventusa je odigral kar 513 tekem, ob tem pa je zbral tudi 91 nastopov za italijansko izbrano vrsto in dosegel 27 golov. Na reprezentančni sceni je največji uspeh dosegel leta 2006, ko je v Nemčiji osvojil naslov svetovnega prvaka.

Sinclair med sinjemodre

Angleški nogometni prvak Manchester City je zadnji dan poletnega prestopnega roka v svoje vrste zvabil Scotta Sinclaira. Krilec Swanseaja in član britanske reprezentance na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu je v zasedbi iz Manchestra zapolnil nastalo vrzel po odhodu Adama Johnsona v Sunderland. Sunderland pa zapušča Kieran Richardson, ki se za tri sezone seli v Fulham.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.