Šport > Nogomet
26 ogledov

Del Piero ne bo kapetan

Alessandro Del Piero Reuters
Legenda Juventusa in novi član nogometašev Sydneyja Alessandro Del Piero bo v avstralskem prvoligašu igral eno od vodilnih vlog, a vseeno ne bo kapetan.

Nekdanjemu italijanskemu reprezentantu so navijači na letališču pričarali vročo dobrodošlico, vajo pa ponovili na prvem treningu na stadionu Sydneyja.

Trener Sydneyja Ian Crook je novinarjem ob klopi dejal, da se Italijanu še vedno pozna utrujenost od dolgega leta in tudi časovna razlika, a se je Del Piero potrudil in trening oddelal do konca. "Še vedno ima izjemen občutek za žogo. Skupaj bomo sedliza mizo in se pogovorili, kaj od njega pričakujemo mi in kaj on od nas," pravi Crook, ki je medijem zaupal, da kapetan ekipe še naprej ostaja Terry McFlynn, ki je pred prihodom v Avstralijo nogomet igral v nižjih angleških ligah.

Trener nogometašev iz največjega avstralskega mesta se zaveda individualnih sposobnosti Del Piera, a igre ne bo gradil na 37-letniku, ki je za torinski Juventus odigral kar 513 tekem, ob tem pa je zbral tudi 91 nastopov za italijansko izbrano vrsto in dosegel 27 golov: "Ostati moramo ekipa, le tako bomo dosegali uspehe!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.