Šport > Nogomet
44 ogledov

Nogometna tržnica zapira svoja vrata

Rafael van der Vaart Euro 2012
1/7
EPA
Zadnji dan prestopnega roka je bilo na nogometni tržnici nadvse živahno. Nizozemec Rafael van der Vaart se vrača v nemški Hamburg, Dimitar Berbatov pa iz Manchester Uniteda odhaja v Fulham. Iz italijanskega Interja odhaja Brazilec Maicon, ki se je pridružil Manchester Cityju. Valter Birsa je odšel na posojo v Torino.

Dalmat Valter Birsa | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa bo kariero nadaljeval v italijanski Serie A, kjer bo igral za novega prvoligaša Torino. Genoa je Birso v Torino posodila do konca sezone.

"Končno je konec!!! Podpisal sem za Torino!!! Forza TORO!!!" je na svojem Twitter računu zapisal Birsa, nekdanji nogometaš Primorja, Gorice, Sochauxa in Auxerra. Torino bo Birso po koncu sezone lahko odkupil.

Slovenski nogometaš Kevin Kampl, član reprezentance do 21 let, bo kariero nadaljeval pri avstrijskem Salzburgu. Dosedanji član nemškega drugoligaša Aalena je z avstrijsko ekipo podpisal pogodbo do leta 2016.

Nizozemski nogometni reprezentant Rafael van der Vaart se je vrnil k nemškemu prvoligašu Hamburgu. Devetindvajsetletnik se je tako vrnil k nekdanjemu klubu, s katerim je podpisal triletno pogodbo. Po poročanju medijev je van der Vaart Hamburg stal 13 milijonov evrov.

Van der Vaart je za Hamburg igral med letoma 2005 in 2008, nato pa se je preselil v Real Madrid. V Španiji in nato v Angliji pri Tottenhamu se Nizozemec ni najbolje znašel.

Berbatov v Fulham, Adam v Stoke

Bolgarski nogometaš Dimitar Berbatov se iz Manchester Uniteda seli k tekmecu iz Premier League Fulhamu, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo. Škotski reprezentančni vezist Charlie Adam pa je iz Liverpoola prestopil v Stoke City. Škot je podpisal štiriletno pogodbo. Koliko je Fulham odštel za Berbatova, ni znano. Bolgarski napadalec je k rdečim vragom prestopil leta 2008, v 149 nastopih pa je za Manchester United dosegel 56 golov. Za 31-letnika sta se zanimala italijanska kluba Juventus in Fiorentina, po besedah trenerja Uniteda Alexa Fergusona pa so zanimanje zanj pokazali tudi pri njegovem nekdanjem klubu Tottenhamu, od koder se je Berbatov za 30 milijonov funtov preselil v Manchester. Adam bo za Stoke igral naslednja štiri leta, višine odškodnine pa prav tako niso razkrili. Po poročanju medijev je Stoke zanj odštel okoli štiri milijone funtov.

Maicon okrepil Manchester City

Angleški nogometni prvak Manchester City je v svoje vrste pripeljal Brazilca Maicona. Višine odškodnine za desnega bočnega branilca bogati angleški klub ni razkril, po poročanju medijev pa je zanj odštel tri milijone funtov. Brazilskemu reprezentantu bi se pogodba z Interjem iztekla junija prihodnje leto.  Maicon je pri Interju preživel šest sezon, v 235 nastopih pa je dosegel 20 golov. Brazilec je kariero začel pri brazilskemu Cruzeiru leta 2001, tri leta kasneje pa se je preselil k francoskemu Monacu.

Giovani dos Santos podpisal za Mallorco

Mehiški nogometni reprezentant Giovani dos Santos je podpisal štiriletno pogodbo s španskim prvoligaškim moštvom iz Mallorce. Nekdanji veliki up mehiškega nogometa je bil v zadnjih štirih letih član angleškega Tottenhama, a se pri njem ni naigral. Londonski klub ga je v tem obdobju posodil Ipswichu, Galatasarayu in Santanderju. Giovani dos Santos je prva okrepitev Mallorce po letu 2010. Klub z Balearov je bil v zadnjih dveh letih v hudih denarnih težavah, minulo sezono pa je končal na osmem mestu v elitni španski ligi.

Nicklas Bendtner pred vrati Juventusa

Danski nogometni reprezentant Nicklas Bendtner se je dogovoril za prestop iz angleškega Arsenala v italijanski Juventus. Njegov prestop lahko prepreči le še podroben zdravniški pregled, po pisanju italijanskega velikana iz Torina pa bo 24-letni danski napadalec na leto prejel 1,5 milijona evrov.

Bendtner bo v tej sezoni kot posojen igralec branil barve stare dame, v pogodbi pa je tudi posebna klavzula, ki Juventusu omogoča, da ga od Arsenala "odkupi" za šest milijonov evrov. Kar 195 centimetrov visoki Danec je v minuli sezoni kot posojen igralec Arsenala nastopal za Sunderland, na 28 tekmah pa je dosegel osem golov. Po koncu sezone se je vrnil v londonski klub, ta pa ga je nato prepustil Juventusu, saj je v svoje vrste zvabil Nemca Lukasa Podolskega in Francoza Olivierja Girouda.

Pablo Hernandez novi član Swanseaja

Angleški nogometni prvoligaš Swansea je v svoje vrste pripeljal Španca Pabla Hernandeza, dosedanjega člana Valencie, ki se h klubu iz Premier League seli za 5,55 milijona funtov, kar je novi klubski rekord. Hernandez je s Swanseajem podpisal triletno pogodbo. Sedemindvajsetletni Hernandez, ki je dres španske izbrane vrste oblekel štirikrat, bo v valižanskem moštvu zamenjal Scotta Sinclaira, novega nogometaša angleškega državnega prvaka Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.