Šport > Nogomet
15 ogledov

Ferguson ima dovolj, Mancini še ne

manchester united ferguson Reuters
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson je izjavil, da je za to poletje zaključil z nakupi igralcev, njegov kolega na klopi mestnega rivala Manchester Cityja, Roberto Mancini, pa je izrazil željo po novih okrepitvah.

"Zagotovo ne bomo kupili nobenega nogometaša več. Tudi v nasprotni smeri se zaenkrat ne dogaja nič pretresljivega," je novinarjem povedal Alex Ferguson, ki sedi na klopi Manchester Uniteda že neverjetnih 26 let. Pred odhodom iz kluba naj bi bil sicer, po pisanju angleških medijev, Dimitar Berbatov, saj se je United okrepil z Robinom Van Persiejem, pred nekaj dnevi pa še z 18-letnim čilskim mladim reprezentantom Angelom Henriquezom, prišlekom iz ekipe Universidad de Chile. Na njegov račun, kot tudi na račun nizozemskega bočnega branilca Alexandra Buttnerja, ki je prišel iz Vitesseja iz Arnhema, je Ferguson povedal nekaj pohvalnih besed.

"Angelo je hiter in dober pri zaključku, poleg tega pa ima zelo razvite fizične sposobnosti za 18-letnika. Alexander pa bo služil kot zamenjava za Patricea Evraja, ki skozi sezono odigra ogromno tekem. Je zelo hiter in prodoren bočni nogometaš, ki bo predstavljal pravo poživitev za našo ekipo," je dejal večni Fergie.

Poleg omenjenih se je United v tem prestopnem roku okrepil še s Shingijem Kagawo in Nickom Powellom.

mancini manchester city | Avtor: Reuters Reuters
"Finale Lige prvakov kot cilj"

Na drugi strani mesta italijanski strateg Roberto Mancini želi nove okrepitve za naskok na Ligo prvakov. "Za nastopanje v Ligi prvakov se moramo okrepiti. Če bomo v tem zadnjem tednu prestopnega roka dobro delali, se lahko ojačamo in tako napovemo finale Lige prvakov kot cilj za letošnjo sezono. V Premier ligi lahko spodrsljaj nadoknadiš, v Evropi pa ne," je razpredal Mancini.

Manchester City je v toku poletja pripeljal le Jacka Rodwella iz Evertona za 15 milijonov funtov. "Za nas je tržišče še toliko bolj zahtevno, saj vsi klubi postavijo zelo visoke izklicne cene. Prodajali pa ne bomo, saj trenutno nimamo na voljo veliko igralcev," je dejal Italijan.

Tarča Cityja je dolgo bil kapetan Rome Daniele De Rossi, ki pa je ta teden že zavrnil možnost prestopa v Anglijo. Pri igralcu Athletic Bilbaa Javiju Martinezu se zapleta pri višini odškodnine, tudi branilec Liverpoola Daniel Agger pa je po besedah Mancinija izgubljen za "meščane". Sinje modri bi se radi okrepili predvsem na položaju centralnega branilca in centralnega vezista.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.