Šport > Nogomet
56 ogledov

Manchester City ugnal Chelsea

Carlos Tevez Reuters
V Angleškem superpokalu sta se pomerila prvak Manchester City in pokalni zmagovalec Chelsea, s 3:2 pa je zmagal prvi.

Londončani so na tekmi, ki jo je v Birminghamu gostil stadion Villa Park, dobili prvi polčas z 1:0. Manchester City je sicer imel v prvih 45 minutah nekaj več od igre, po sijajni akciji Ramiresa pa je v 40. minuti žogo v kazenskem prostoru dobil Fernando Torres in jo z levico poslal za hrbet Costela Pantilimona. Romunski vratar je v golu zamenjal poškodovanega angleškega reprezentanta Joeja Harta.

A navijači Chelseaja se niso dolgo veselili. Zaradi starta z dvema nogama je bil namreč že dve minuti kasneje izključen branilec modrih Branislav Ivanović. Sodnik Kevin Friend je Srba izključil po prekršku nad rojakom Aleksandrom Kolarovom.

Nogometaši iz Manchestra so številčno premoč dokaj hitro tudi izkoristili. V prvih 20 minutah drugega polčasa so namreč kar trikrat poslali žogo za hrbet Petra Čecha. Ta je prvič klonil v 53. minuti, ko je Yaya Toure prvi prišel na slabo odbito žogo in jo z lepim strelom poslal v mrežo.

Le šest minut kasneje je bilo že 2:1. Carlos Tevez, ki je precejšnji del minule sezone zaradi spora s trenerjem igral le golf, je zadel z roba kazenskega prostora. Piko na i k zmagi Citizensov je nato v 65. minuti postavil še francoski reprezentant Samir Nasri.

Kljub visokemu zaostanku se aktualni prvaki Lige prvakov niso vdali in so kljub premoči Cityja zaostanek znižali v 80. minuti. Po ne najbolj posrečenem posredovanju Pantilimona je žogo v gol potisnil Ryan Bertrand.

Zmaga v superpokalu je sicer dober znak za ambicije Cityja v tej sezoni. V zadnjih petih letih je namreč zmagovalec te tekme kasneje tudi osvojil Premier League.

Komentarjev 1
  • mihatirs 17:18 12.avgust 2012.

    Če se ne motm je prešnjo sezono to lovoriko pobral United, ki pa na koncu ni bil prvak ...Drgač pa C'mon City...lepa igra velik golov!