Šport > Nogomet
9 ogledov

Konec Hazarda: Chelsea dosegel dogovor

Hazard Walcott Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley Reuters
Evropski prvak Chelsea se je s francoskim Lillom končno dogovoril za prestop belgijskega nogometaša Edena Hazarda, ki je v Londonu že opravil zdravniški pregled, so v ponedeljek sporočili iz angleškega prvoligaša. Hazard se bo modrim iz Lilla pridružil julija, veliko vlogo pri prestopu pa naj bi igral njegov nekdanji soigralec Joe Cole.

"Chelsea FC z veseljem oznanja, da se je dogovoril za podpis pogodbe z Lillom za prestop Edena Hazarda," so zapisali na Chelseajevi uradni spletni strani (www.chelseafc.com). Da je po dolgi sagi, v kateri sta se za njegov podpis poleg modrih potegovala tudi Manchester City in Manchester United, izbral Chelsea, je Eden Hazard prek Twitterja sporočil že pred dnevi.

"Navdušen sem, da sem končno prišel sem. To je izjemen klub in komaj čakam, da začnem," je Hazard dejal po objavi novice. Najboljši nogometaš francoske Ligue 1 v zadnjih dveh sezonah je z Lillom leta 2011 osvojil francoski naslov, za prestop pa naj bi Chelsea po prvotnih ocenah odštel okrog 40 milijonov evrov.

"Govoril sem z Joeom Colom (soigralcem pri Lillu, op. a.) in kar mi je rekel je bilo, da je Chelsea pravi klub zame," je o pogovorih z nekdanjim nogometašem Chelseaja dejal Hazard. "Kot nekdo, ki ima rad klub, mi je rekel, da si me res lahko predstavlja v dresu, in ko ga naslednjič vidim mu bom rekel, da je imel prav."

Hazard bo pri Chelseaju že četrti Belgijec, saj so pred njim na Stamford Bridge prišli že vratar Thibaut Courtois, napadalec Romelu Lukaku in krilni nogometaš Kevin De Bruyne. Vrednost prestopa (skupaj s plačo) pa naj bi po poročanju angleških medijev znašala velikanskih 97 milijonov evrov.

Rekel si je: "Zakaj ne?"

"To je zame uresničitev sanj," je še povedal Hazard. "Želim si igrati vse možne tekme in zabiti čim več golov. Res je, da se je na začetku zame zanimalo veliko klubov, ampak ko je Chelsea osvojil Ligo prvakov, sem si rekel: 'Zakaj ne?' Na koncu je za igralca pomembno le osvajanje reči. Želim si osvojiti toliko pokalov, kot bo mogoče, kar je še en razlog, zakaj sem prišel k Chelseaju, saj že dolgo časa osvajajo naslove."

Chelsea naj bi se v petek uspel dogovoriti tudi za prihod Portovega napadalca Hulka. Samo za prestopa Hazarda in Hulka bo lastnik Roman Abramovič zapravil okvirno 90 milijonov evrov.

Komentarjev 1
  • juventus1897 20:03 04.junij 2012.

    . Hazard se bo modrim iz Lilla pridružil julija. A se hecate ??????????????