Šport > Nogomet
15 ogledov

RvP: United največji izziv v življenju

Robin van Persie Manchester United predstavitev EPA
Robin van Persie bo v dresu Manchester United igral s številko 20 na svojem hrbtu. "Za mene bo veliki izziv igrati skupaj z nogometaši, ki jih že več let obožujem," je po prihodu iz Arsenala dejal nizozemski ostrostrelec.

Navijači Arsenala so ga že pozabili, kar so dokazali tudi s kurjenjem njegovih dresov, navijači Manchester Uniteda pa se nadejajo, da bo Robin van Persie na Old Traffordu vsaj tako uspešen kot v Londonu. Spomnimo, da je van Persie v prejšnji sezoni osvojil strelsko krono in bil tako s strani novinarjev kot igralcev izbran za najboljšega igralca Premier League.

"Z moje strani, upam, da tudi z Arsenalove, ni nikakršnih razmer zaradi prestopa. Nihče ni besen ne mene, niti jaz nisem besen na nikogar," je ob predstavitvi dejal Nizozemec, ki si je izbral številko 20. "Arsenal je del mojega življenja. Kljub je bil do mene odličen. Toda nismo se strinjali v pogledih o prihodnosti. Takšno je življenje," je nadaljeval van Persie in se dopolnil: "Kadar se v življenju znajdem v dvomu, poslušam otroka v sebi. Ta glas mi je vzkliknil: Manchester United."

Van Persie bo pri rdečih vragih združil moči z Wayneom Rooneyjem in številnimi drugimi odličnimi nogometaši. "Za mene bo veliki izziv igrati skupaj z nogometaši, ki jih že več let obožujem. Wayne Rooney je igralec svetovnega razreda, Scholes in Giggs prav tako. To dokazujeta že 20 let. Tukaj je družinska atmosfera. To imam rad," je bil van Persie poln hvale na račun novih soigralcev. "Prestop v Manchester United je zame največji športni izziv, ki sem ga imel v življenju. Ponosen sem, ker sem prišel sem in nadejam se dobrih rezultatov. Komaj čakam na začetek," je še dejal Nizozemec, ki je podpisal štiriletno pogodbo. Na teden pa naj bi po neuradnih podatkih zaslužil kar okoli 250 tisoč funtov na teden.

Nad prihodom novega napadalca je bil navdušen tudi sloviti strateg Alex Ferguson: "Robina našim navijačem ni potrebno predstavljati, zabil nam je že veliko golov. Njegovo sposobnosti niso sporne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.