Šport > Nogomet
16 ogledov

"Šef prodal nizozemskega osla"

Robin van Persie, Samir Nasri, Emmanuel Eboue Reuters
Po prestopu Robina van Persieja iz Arsenala v Manchester United so se na družabnih omrežjih oglasili Nizozemčevi nekdanji in zdajšnji soigralci. Najbolj vnet je bil nekdanji topničar Emmanuel Eboue.

"Vsaj ni izbral angleškega kluba," je pred letom o odhodu Cesca Fabregasa dejal Robin van Persie, tokrat pa je bil prav Nizozemec glavni akter dogajanja na družabnih omrežjih. Njegovi nekdanji kolegi niso bili nič kaj prizanesljivi.

"Brez spoštovanja, brez lojalnosti tega nizozemskega osla. Ne spoštujem kapetana, ki zapusti stabilno ladjo," je tako o nekdanjem soigralcu iz Arsenala začivkal reprezentant Slonokoščene obale in dodal: "Šefu (Wengerju) je spet uspelo. Prodal je odsluženega igralca in dobil veliko denarja. Je odličen ekonomist. Van Persie nikoli več ne bo tako dober." Eboue pa še ni končal, saj je še navrgel: "Wenger je zelo pameten. Ve, da bo van Persie morda odigral še eno dobro sezono, naslednja tri leta pa bo poškodovan. Fergie je bedak!"

Nič kaj lep sprejem zdaj že nekdanjemu kapetanu ne pripravlja niti mladi Emmanuel Frimpong: "Bog odpušča ... jaz ne. Povračilo je nujno." Frimpong je bil v minuli sezoni enako motiviran tudi ob dvobojih s Samirjem Nasrijem.

Bolj umirjen in nekoliko piker je bil najverjetnejši novi kapetan topničarjev, Belgijec Thomas Vermaelen: "Robinu van Persieju smo hvaležni za vse, kar je storil v zadnjem letu in pol."

Za BBC se je oglasil tudi legendarni vratar Arsenala Bob Wilson. Škot je o prestopu menil: "Štiriindvajset milijonov funtov za 29-letnika, ki je zelo nagnjen k poškodbam in je pravzaprav imel eno dobro sezono v osmih letih. To je dober posel." Wilson je nato nadaljeval: "V preteklosti sem poslušal njegove izjave o tem, kako ponosen je, da je Arsenalov kapetan. Razmišljam takole: 'Kralj je mrtev, živel novi kralj.' Hvala, Robin, in adijo."

Precej bolje so se seveda na Nizozemčev prestop odzvali nogometaši Manchester Uniteda. Rio Ferdinand je tako izjavil: "To je fantastična novica." Navdušena sta bila tudi Michael Carrick in Tom Cleverley. Slednji je menil: "Je odličen igralec. Z njim smo le še močnejši." Prvi pa je dejal: "Je vrhunski nogometaš. Odlično je, ko uspeš pripeljati igralce takšnega kalibra v klub. To je spodbuda za vse.” Zdaj že nekdanji član rdečih vragov Michael Owen pa je zapisal: "Rooney, van Persie, Berbatov, Wellbeck, Hernandez. Ali je lahko napad še boljši?"

In kaj menijo navijači? "Robin van Persie je napisal knjigo o svoji karieri pri Arsenalu, ki pa nima naslova," so se pošalili v Manchestru, v Londonu pa so dejali: "Navijači Uniteda se že veselijo sodelovanja udarnega dvojca. Robin van Persie in Howard Webb."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.