Šport > Nogomet
22 ogledov

Van Persie Fergusona spomnil na leto 1999

Alex Ferguson EPA
Alex Ferguson je z navdušenjem sprejel prihod Robina van Persieja na Old Trafford. Sloviti Škot se je celo spomnil sanjskega leta 1999, ko je rdeče vrage popeljal do svoje prve zmage v Ligi prvakov.

Alex Ferguson na Robina van Persieja računa že v prvem kolu Premier League, ko bo Manchester United gostoval pri Evertonu. "Robinov agent ravnokar končuje pogovore z našim izvršnim direktorjem Davidom Gillom. Pričakujem, da bo vse zaključeno še danes, in prepričan sem, da bo Robin pripravljen za debi v ponedeljek," je Škot zaupal otoškim novinarjem.

Za van Persiejem je sicer daleč najboljša sezona v karieri. Nizozemca so poškodbe pustile pri miru, tako da je lahko pokazal vse znanje. V vseh tekmovanjih je za topničarje zabil 37 zadetkov. Tako po mnenju novinarjev kot nogometašev pa je bil izbran za najboljšega igralca leta v Premier League.

S prihodom van Persieja bo imel Ferguson ob Waynu Ronneyju na voljo sanjski napadalni tandem, ki ga močno spominja na napadalno zasedbo iz leta 1999, ko se je z rdečimi vragi veselil zmage v Ligi prvakov. "Takrat sem imel Dwighta Yorka, Andyja Cola, Teddyja Sheringhama in Oleja Gunnarja Solskjærja. Štiri najboljše napadalce v Evropi. Wayne Rooney in Robin van Persie sta fantastična igralca in odlično bo oba imeti v moštvu. S tem bomo v napadu dobili veliko večjo moč in kombinatornost," je bil zadovoljen Ferguson in nadaljeval: "Z njima ter Javierjem Hernandezom, Dannyjem Welbeckom in Shinjijem Kagawo bomo imeli podoben položaj kot pred 13 leti. To je izjemna kombinacija napadalcev in samo želim si, da bom znal izbrati najboljše kombinacije. V vsakem primeru pa je odlično imeti v moštvu igralca van Persiejeve kakovosti. Zelo, zelo sem zadovoljen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.