Šport > Nogomet
19 ogledov

Wenger: "Nismo imeli izbire"

Udinese Arsenal Liga prvakov kvalifikacije povratna tekma Reuters
Trener Arsenala Arsene Wenger je razkril, da v zgodbi o prestopu nizozemskega napadalca Robina van Persieja, ni imel druge izbire, kot da proda najboljšega strelca lanske izvedbe Premier league.

"Nikoli ni prijetno, ko odidejo najboljši nogometaši. A do konca pogodbe je imel le še eno leto, hotel je oditi in nismo imeli druge izbire, kot da ga prodamo," je v sredo popoldne povedal dolgoletni trener Arsenala, Francoz Arsene Wenger, potem ko je Manchester United prvi objavil novico o prestopu Robina van Persieja v tabor "rdečih vragov".

Kluba sta se dogovorila za odškodnino v višini 24 milijonov funtov. Ker gre za 29-letnega nogometaša z le še enim letom veljavne pogodbe s prejšnjim klubom, je izpogajana odškodnina s strani kluba iz severnega Londona več kot dostojna. Zdaj so stvar pogajanj le še osebni pogoji, pod katerimi bo Nizozemec igral na Old Traffordu. Van Persie se je topničarjem pridružil leta 2004 za slabe tri milijone funtov, za njih je v 278 nastopih zabil kar 132 golov, a ob tem osvojil le dve pokalni lovoriki.

Arsenal že nekaj sezon zaporedoma med prestopnim rokom izgublja nosilce igre, posledično je naskok na lovorike za Wengerjevo ekipo zelo otežen. Kljub temu pa legendarni Francoz ne načrtuje novih nakupov za okrepitev konice napada. "Kot nadomestilo za Robina smo pripeljali Olivierja Girouda in Lukasa Podolskega, ki ga bosta lahko zamenjala."

Naj spomnimo, da sta se Olivier Giroud in Lukas Podolski Arsenalu pridružila že na začetku prestopnega roka, prvi iz Montpelliera, drugi pa iz Kölna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.