Šport > Nogomet
27 ogledov

Van Persie prihaja v Manchester United

robin van persie arsenal Reuters
Arsenal se je z Manchester Unitedom dogovoril za prestop Robina van Persieja k rdečim vragom. Nizozemec bo v četrtek odpotoval v Manchester, kjer bo uskladil svoje pogoje za podpis pogodbe in opravil zdravniški pregled.

Devetindvajsetletni Robin van Persie, za katerega sta se zanimala tudi Manchester City in Juventus, je prejšnji mesec oznanil, da pogodbe z Arsenalom ne bo podaljšal. Po osmih letih v klubu mu je sicer ostajala še enoletna. Zdaj pa sta torej tako njegov stari kot novi klub sporočila, da sta uskladila pogoje glede njegovega prestopa. V prejšnji sezoni je zabil 37 golov, Arsenal pa je v prvenstvu pristal na tretjem mestu ter izpadel v osmini finala Lige prvakov. Boleče za topničarje pa je, da klub ni osvojil lovorike dolgih sedem let.

V napadu Uniteda se bo van Persie pridružil Waynu Rooneyju, vragi pa bodo skušali naslov vrniti v rdeče obarvani del mesta. Nizozemec bo drugi Unitedov "kapitalni“ podpis po Šindžiju Kagavi, japonskemu prišleku iz Borussie (D).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.