Šport > Nogomet
19 ogledov

Pri Arsenalu se dogaja

Van Persie Bolton Arsenal Premier League Anglija prvenstvo liga Reuters
Robin Van Persie je v središču pozornosti že celoten poletni prestopni rok, za Alexa Songa je veliko zanimanja pokazala Barcelona, Nuri Sahin pa bo morda kot posojen igralec okrepil vrste Arsenala.

Alex Song Arsenal Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Navijači Arsenala, slovitega kluba iz severnega Londona, so že navajeni, da se med poletnim tekmovalnim premorom okrog njihovega kluba dogaja marsikaj – tudi letos ni nič drugače. Robin Van Persie se že od začetka prestopnega roka spogleduje z različnimi klubi. Zanimanje so pokazali torinski Juventus ter oba velikana iz Manchestra, City in United.

V zadnjih dneh so se predvsem angleški mediji razpisali o prizadevanjih "rdečih vragov", da pripeljejo prvega strelca lanske Premier lige na Old Trafford. Pogajanja naj bi zastala zaradi prevelikih zahtev zastopnikov odličnega nizozemskega napadalca, medtem ko naj bi si Robin želel zamenjati klubsko okolje.

Alex Song je še en izmed bolj izkušenih topničarjev, ki so zanimivi za največje evropske klube. Močno zanimanje zanj naj bi pokazala Barcelona, ki si želi na vsak način okrepiti svojo zvezno vrsto, a je zahtevanih 15 milijonov funtov zaenkrat previsoka cena za 24-letnega kamerunskega defenzivnega vezista, ki sicer rad "pobegne" tudi pred nasprotna vrata. Veliko je odvisno tudi od možnega prestopa baskovskega bisera Javija Martíneza; če omenjeni igralec ne bo prišel na Camp Nou, utegne katalonski ponos vse sile usmeriti v pridobitev uslug Arsenalovega veznega igralca.

Pepe Sahin Real Madrid Ponferradina Copa del Rey Španija španski pokal | Avtor: EPA EPA
Prišel Cazorla, prihaja tudi Sahin?

Medtem se s topničarji povezuje tudi Nuri Sahin, turški reprezentant, ki je trenutno član madridskega Reala. Trener belega baleta, José Mourinho, je že pred dnevi dejal, da Sahinu ne bodo delali problemov pri odhodu, saj se ni uspel uveljaviti na stadionu Santiago Bernabéu. Sahin, ki se je nogometno izobrazil v Nemčiji, kjer je v sezoni 2010/11 prejel tudi nagrado za najboljšega igralca Bundeslige, ko je nastopal za prvaka, Borrusio iz Dortmunda, naj bi se k Arsenalu preselil kot posojen igralec Madrida.

V preteklih dneh se je topničarjem že pridružil Santi Cazorla – odlični vezist je v preteklem tekmovalnem obdobju branil barve andaluzijske Malage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.