Šport > Nogomet
19 ogledov

Podolski se po težki odločitvi seli v Arsenal

Podolski Köln Koln Koeln Hertha Berlin Bundesliga Nemčija nemška liga EPA
Köln je dokončno potrdil, da ga po koncu sezone zapušča kapetan Lukas Podolski, ki se po pričakovanjih seli v Arsenal.

Lukas Podolski, nemški reprezentant poljskega rodu, bo po koncu letošnje sezone zapustil Köln, za katerega igrata tudi Slovenca Mišo Brečko in Milivoje Novaković, ter se bo preselil v angleški Arsenal, so sporočili iz nemškega kluba. O tem, za kolikšno vsoto je šlo pri prestopu, pa niso povedali nobene besede.

Šestindvajsetletni Podolski je za nemško reprezentanco zbral 95 nastopov in dosegel 43 golov ter bil na SP leta 2006 in 2010 tretji, leta 2008 na EP pa drugi. Na SP leta 2006 je bil izbran za najboljšega mladega nogometaša turnirja in dobil s tem prednost pred Lionelom Messijem ali Cristianom Ronaldom. Pričakovati je, da bo v nemški reprezentanci tudi na letošnjem EP, ki se bo na Poljskem in Ukrajini začelo 8. junija, štiri dni po njegovem 27. rojstnem dnevu.

Podolski, ki je bil rojen v Gliwicah, je otrok Kölna, saj je v tem klubu od svojega desetega leta. V Bundesligi je zaigral v sezoni 2003/04 in za klub na 186 tekmah dosegel 86 golov. V Bayern iz Münchna se je preselil v sezoni 2006/07, kjer pa ni doživel prave uveljavitve, zato se je leta 2009 vrnil v matični klub. Iz njega se zdaj seli v Arsenal, kjer se bo pridružil svojemu reprezentančnemu kolegu Peru Mertesackerju.

"Selitev v Arsenal mi ponuja priložnost za igranje na mednarodni ravni v klubu najvišje evropske ravni. Ta odločitev ni uperjena proti mojemu Kölnu, vendar je zelo pomembna za mojo športno pot. Odločitev pa ni bila lahka, sam mi moj matični klub, njegovi navijači in mesto pomenijo zelo veliko," je dejal Podolski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.