Šport > Nogomet
12 ogledov

"Arsenal je najboljša izbira zame"

köln bayern podolski EPA
Nemški nogometaš Lukas Podolski je razkril, zakaj se je odločil za prestop k angleškemu Arsenalu. Čeprav je imel na voljo številne ponudbe, je četo Arsena Wengerja izbral zaradi slovesa, ki ga imajo topničarji.

Podolskega so z Arsenalom povezovali že lansko sezono, vendar do sodelovanja takrat ni prišlo. Uradno novico so objavili konec aprila letos, Nemec pa se bo ekipi pridružil v prestopnem roku, ki se začne 1. junija. Informacija o natančnem znesku prestopa dolgo ni bila razkrita, angleški mediji pa navajajo, da naj bi znašal dobrih 10 milijonov funtov. 

Podolski ni skoparil z lepimi besedami na račun topničarjev in Arsena Wengerja, ki so mu njegovo odločitev močno olajšali. "Kot sem vam že povedal, imel sem več ponudb. Želim si igrati v eni izmed najmočnejših ekip. Arsenal ima zelo dobrega trenerja in lepo okolje – brez negativnih naslovov v zadnjih letih," je povedal novopečeni napadalec Arsenala. "Igrajo dober nogomet in imajo odličen stadion ter navijače. Nisem še bil tam, vendar to pričakujem. Mislim, da se bomo ujeli, drugače ne bi sprejel te odločitve," je dodal Podolski.

Šestindvajsetletnik je razkril, da je bila odločitev za odhod iz Kölna izredno težka, vendar se je zaradi svoje kariere moral tako odločiti. "Rad bi, da moja odločitev ne odraža negativnega pri Kölnu, ampak pozitivno pri Arsenalu. Razmisliti sem moral, kaj si želim na igrišču in izven njega, in tako sem prišel od takšnega sklepa," je zaključil Podolski.

Eden prvih, ki je novo pridobitev Arsenala toplo pozdravil, je Robin van Persie, katerega prihodnost pri topničarjih še vedno ni povsem jasna. Najboljši strelec ekipe v letošnji sezoni se je še enkrat izognil vprašanju o načrtih za prihodnost, obenem pa izkoristil priložnost za nekaj lepih besed na račun Podolskega. "Lukas se nam bo pridružil v naslednji sezoni in to me zelo veseli. Zadnjih osem, devet let igra na najvišjem nivoju in neprestano dokazuje, da je zares dober igralec. Ima zelo dober strel z levico in lahko igra na različnih položajih, kar je za nas izrednega pomena," je povedal van Persie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.