Šport > Nogomet
18 ogledov

Arsenal imel "dober" sestanek s kapetanom

Van Persie Bolton Arsenal Premier League Anglija prvenstvo liga Reuters
Arsenalov izvršni direktor Ivan Gazidis je razkril, da je imel klub pred kratkim "zelo dober" razgovor s kapetanom Robinom van Persiejem, čigar prihodnost pri topničarjih je leto pred iztekom pogodbe še vedno zavita v meglo. Nizozemca lovita Manchester City in Juventus, dobre predstave na Euru 2012 pa bi lahko njegovo vrednost še povečale.

Robin van Persie se bliža zadnjemu letu pogodbe pri Arsenalu, podaljšanje sodelovanja s topničarji pa je trmasto zavračal vso sezono Premier League, v kateri je po fantastični strelski seriji osvojil naslov igralca leta. Kapetan kluba je pogovore o svoji prihodnosti zdaj postavil za konec Eura 2012, kjer bo z Nizozemsko eden glavnih kandidatov za naslov.

"Robin se je usedel z nami ob koncu sezone in imeli smo dober razgovor," je za uradno spletno stran kluba (www.arsenal.com) v torek razkril izvršni direktor Ivan Gazidis. "Na tem sestanku smo se dogovorili, da bomo te pogovore zadržali zase in rezultate objavili, ko bo za to pravi čas."

Za Van Persieja se resno zanimata dva kluba – Manchester City in Juventus. Cityjev trener Roberto Mancini je pred kratkim celo izjavil, da je nakup Van Persieja "lažji" od Napolijevega strelca Edinsona Cavanija, ki je prav tako na radarju sinjemodrih. Kaj bi za prihodnost Nizozemca pomenil uspešen nastop na Euru, je seveda povsem drugo vprašanje.

"Moramo spoštovati dejstvo, da smo se dogovorili, da bomo vse zadržali zase. Robin je očitno zelo osredotočen na Euro in želimo mu vse najboljše, v pravem času pa bomo naredili prave objave. Ampak v tem trenutku ne bomo povedali nič," je še dodal Gazidis.

Santos: "Van Persie je 'sesul' Premier League"

Arsenalov branilec André Santos, eden Van Persiejevih boljših prijateljev v klubu, je priznal, da je Nizozemčeva najboljša sezona v Londonu privabila zanimanje od vsepovsod. Brazilski levičar je še izrazil prepričanje, da bo Van Persie zagotovo ena izmed zvezd prihajajočega Eura.

"Neverjeten je. Poleg tega, da je izjemna oseba, je eden mojih najboljših prijateljev pri Arsenalu. Je človek, ki mi je dal popolno podporo," je Santos povedal za ESPN Brasil. "Na igrišču je zelo inteligenten. 'Sesul' je Premier League. To je pomagalo Arsenalu, da je prišel do tu, kjer smo, na mestih za Ligo prvakov, in ne dvomim, da bo ena izmed zvezd Eura."

"Pri klubu je že osem let in to je bila njegova najboljša sezona. Včasih si želi igralec spoznati druge ekipe in, seveda, ker je igral dobro, je privabil zanimanje številnih drugih ekip. Seveda to vpliva na tvoje razmišljanje. Zdaj je povsem osredotočen na Euro in potem se lahko pogovarja o tem, ali si želi ostati pri Arsenalu," je še povedal brazilski branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.