Šport > Nogomet
18 ogledov

Giroud uradno postal član Arsenala

olivier giroud EPA
Londonski Arsenal je v svoje vrste pripeljal francoskega napadalca Olivierja Girouda. Petindvajsetletni Giroud, ki je bil v pretekli sezoni v majici Montpelliera z 21 zadetki vodilni strelec francoskega prvenstva, je s topničarji podpisal večletno pogodbo.

Olivier Giroud je s Francijo igral tudi na letošnjem evropskem prvenstvu. "Privabila me je filozofija, ki jo zagovarja Arsene Wenger. Arsenal sem sicer občudoval že od nekdaj, zdaj pa upam, da bom tu dosegel velike stvari," je ob podpisu pogodbe dejal francoski napadalec, ki je z Montpellierem v pretekli sezoni osvojil lovoriko francoskih državnih prvakov.

Giroud je s prihodom v Arsenal podpisal dolgoročno pogodbo, ki uradno stopi v veljavo 1. julija. "Zaključek prestopa je sedaj samo še stvar formalnosti," so sporočili iz Arsenala, ki pa niso hoteli razkriti, kakšna je bila pravzaprav prestopna vsota. Nekateri mediji navajajo, da naj bi topničarji odšteli 12 milijonov funtov, kar znaša slabih 19 milijonov dolarjev. Giroud se je lani izkazal kot najboljši strelec francoskega prvenstva, kar zagotovo veseli tudi Arsena Wengerja. "Zadovoljni smo, da smo pridobili Olivierja Girouda. Ima odličen odnos do dela in izjemno igra v zraku. Našemu napadu bo v prihodnji sezoni dodal novo dimenzijo," je povedal trener Arsenala.

S prestopom v vrste topničarjev pa so se Francozu izpolnile sanje. "Vesel sem, da sem lahko del ene izmed odličnih angleških nogometnih ekip. Ponosen sem, da sem topničar in potrudil se bom za navijače Arsenala," je dodal 25-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.