Šport > Nogomet
26 ogledov

''Odločalo se bo med dvema ekipama''

claudio marchisio mirko vucinic EPA
Nogometaš Juventusa Claudio Marchisio je prepričan, da se bosta za naslov v letošnji sezoni italijanske lige borila Juventus in Napoli. Oba kluba po sedmih kolih serie A še ne poznata poraza.

Na vrhu lestice italijanske nogometne lige kraljujeta Juventus in Napoli. Branilci naslova so črno-beli iz Torina, ki so v lanski sezoni prekinili večletno dominanco Interja in Milana. Tako Juventus kot Napoli sta v sedmih kolih zbrala šest zmag in en neodločen izid, stanje na lestvici pa bi se lahko spremenilo že v soboto, ko se bosta ekipi pomerili v Torinu.

Marchisio, ki je prejšnji teden zadel za zmago nad Sieno, meni, da bi imela zmaga nad Napolijem predvsem psihološki učinek. ''To je velik obračun trenutka. Zmaga v boju za naslov ni pomembna, saj je sezona še dolga. V psihološkem smislu pa bi lahko izgubljene tri točke oslabile Napoli. Vplivalo bi na njihovo samozavest in jim morda preprečilo nadaljevanje v takšni atmosferi,'' je povedal Italijan in dodal, da ekipi nista najboljši samo na zelenici. ''Po prvih nekaj tednih bi rekel, da bomo gledali obračun dveh ekip. Juve in Napoli sta najboljši ekipi, najbolje organizirani in dovršeni. Obenem igrata najbolj prepričljiv nogomet. Vedno pa je potrebno biti pozoren na ostale, kot so Inter, Milan, Lazio in Roma,'' je povedal Marchisio. Juventus je v ligaškem tekmovanje neporažen že vse od maja 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.