Šport > Nogomet
14 ogledov

Sarma in Inter zavladala v Milanu

Milito Inter Milan Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo
1/16
EPA
Prvi milanski derbi sezone je pripadel Samirju Handanoviću in njegovemu Interju, ki je z golom Walterja Samuela premagal AC Milan (1:0). Lazio je po tesni zmagi nad Mariborom visoko ugnal Pescaro (0:3), zmago Juventusa pri Sieni pa je pet minut pred koncem rešil Claudio Marchisio (2:1).

Gol iz tretje minute tekme z glave branilca Walterja Samuela je bil na koncu dovolj za Inter na mestnem derbiju z AC Milanom, kjer so se morali črno-modri s Samirjem Handanovićem v vratih skoraj celoten drugi polčas braniti z igralcem manj, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Juto Nagatomo.

• Sobotne tekme: Chievo ugnal Sampdorio; Iličić podal za gol

Argentinec Samuel je v padcu zadel za vodstvo "gostov", potem ko je Christian Abbiati, med tednom junak Milana v Sankt-Peterburgu, slabo skočil za žogo po prostem strelu Estebana Cambiassa, Samuel pa jo je poslal v nebranjeno mrežo. Milan si je priigral mnogo več priložnosti, sploh ko je bil izključen Japonec Nagatomo, a izenačujočega gola ni zmogel zabiti.

Katastrofalen začetek rdeče-črnih se je nadaljeval tudi po vodilnem golu Interja, saj je Abbiati izbil žogo točno na nogo Diega Milita na robu kazenskega prostora, a je poizkus Argentinca blokiral Daniele Bonera, odbito žogo pa je Milito nato poslal v roke Abbiatiju. Kevin-Prince Boateng je nato dvakrat udaril mimo z nevarnih položajev, Bojanu Krkiću pa je hiter strelu ubranil Handović.

Po izključitvi Nagatoma se je igralo le še na vrata črno-modrih, pri katerih je prvič po kontroverznem prestopu iz Milana igral Antonio Cassano, čigar zamenjava Giampaolo Pazzini, ki je odšel v drugo smer, skupaj z brezzobim napadom Milana ni zmogel zabiti izenačujočega gola. Riccardo Montolivo, eden najboljših milanistov, je dvakrat resno preizkusil Handanovića s streli od daleč, Krkiću pa odbitih žog slovenskega kapetana ni uspelo pospraviti v mrežo.

Rezervist Pazzini je dvakrat zgrešil žogo, ko je dobil priložnost pred vrati Interja, zadetku pa se je močno pribložal tudi Urby Emanuelson. Milan je ostro protestiral tudi po padcu Robinha v kazenskem prostoru, a je sodniška piščalka ostala nema.

Juventus slavil "pri Contejevih"

Pozen zadetek Claudia Marchisia je Juventusu na dan milanskega derbija prinesel težko priborjeno zmago pri Sieni, nekdanjem klubu sedanjega trenerja stare dame Antonia Conteja, ki je sezono zaradi stavnih grehov začel s točkovnim pribitkom, Conte pa zaradi (ne)posredne vpletenosti v nečednosti kot trener takratnega drugoligaša še vedno služi kazen.

Marchisio je z izvrstnim volejem po podaji iz kota zabil odločilni gol v 85. minuti in izkupiček Juventusa za letošnjo sezono povišal na 19 točk od možnih 21, belo-črni pa so svoj niz nepremagljivosti na ligaških tekmah podaljšali že na 46 tekem. Za vodstvo gostov je že v 14. minuti s prostim strelom po tleh zadel stari mojster Andrea Pirlo.

Pirlo je s še enim izvrstnim poskusom stresel tudi okvir Sieninega gola, preden so domači izenačili z golom Emanueleja Calaia v sodnikovem podaljšku prvega polčasa. Juventus je tudi v drugem delu prevladoval, a sta lepi priložnosti za vodstvo zapravila tudi Sienina Calaio in Alessandro Rosina.

Kloseju počitek dobro del

Miroslav Klose je presedel težko zmago Lazia nad Mariborom v Evropski ligi, legendarni nemški napadalec pa se je pri Pescari vrnil v postavo sinje modrih in zabil dva gola v desetih minutah prvega polčasa, potem ko je Hernanes že po petih minutah zadel za vodstvo Rimljanov. To je bil Klosejev peti ligaški zadetek sezone, ki jo je Lazio začel s petimi zmagami na sedmih tekmah.

Pet zadetkov je od nedelje dalje zabil tudi Stevan Jovetić, ki je spet odločil tekmo Fiorentine in ji prinesel zmago proti Bologni. V ekipi gostov ni bilo Reneja Krhina, manjkal pa je tudi Valter Birsa, čigar Torino je pri Cagliariju izgubil z enakim rezultatom.

Zeman na varnem: prva zmaga doma

Roma je v nedeljo le prišla do svoje prve domače zmage v sezoni, saj so varovanci ekscentričnega Zdeněka Zemana na rimskem olimpijskem stadionu premagali Atalanto (2:0). Po visokem porazu proti Juventusu pred tednom dni so težko pričakovane tri točke vsaj malce znižala pritisk na češkega trenerja.

Zeman je iz postave za tekmo z ekipo iz Bergama presenetljivo izpustil reprezentančnega vezista Danieleja De Rossija in napadalca Pabla Osvalda, sinovi volkulje pa so morali preživeti nekaj živčnih trenutkov pred svojimi vrati, preden so po pol ure povedli z golom Erika Lamele, ki ga je v priložnost potisnil nezamenljivi Francesco Totti.

Roma je z vodstvom 2:0, ki ga je v letošnji sezoni že znala zapraviti, povedla v drugem polčasu, ko je prvi gol za klub po prihodu iz Chieva zabil ameriški vezist Michael Bradley. Sin nekdanjega ameriškega selektorja in eden izmed strelcev na tekmi proti Sloveniji na svetovnem prvenstvu leta 2010 je v mrežo pospravil odbitek po strelu Mattie Destra.

Italijanska liga, 7. kolo:

AS Roma : Atalanta 2:0 (1:0)
Lamela (30), Bradley (63)

Catania : Parma 2:0 (1:0)
Gomez (2), Bergessio (80)
RK: Benalouane (69/Parma)

Fiorentina : Bologna 1:0 (1:0)
Jovetić (7)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Pescara : Lazio 0:3 (0:3)
Hernanes (5), Klose (25, 36)

Siena : Juventus 1:2 (0:1)
Calaio (45); Pirlo (14), Marchisio (85)

Torino : Cagliari 0:1 (0:0)
Nene (74/11-m)
Birse (Torino) ni bilo v ekipi.

AC Milan : Inter Milan 0:1 (0:1)
Samuel (3)
RK: Nagatomo (48/Inter)
Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

Napoli : Udinese 2:1 (2:1)
Hamšik (30), Pandev (45); Pinzi (43)

Komentarjev 1