Šport > Nogomet
28 ogledov

Chievo ugnal Dorio; Iličić podal za točko

chievo cyril thereau EPA
V italijanskem prvenstvu sta bili v soboto na sporedu le dve tekmi, obe s kar izdatno slovensko udeležbo. Chievo je v Veroni premagal Sampdorio, Palermo pa je iz Genove odnesel remi.

Chievo, za katerega je Boštjan Cesar odigral vso tekmo, Bojan Jokić pa je na zelenico stopil v 62. minuti, je v Veroni malce presenetljivo ugnal Sampdorio in tako vknjižil drugi letošnji komplet točk, ki ga je vsaj začasno dvignil z dna lestvice Serie A. "Leteče osle" je v vodstvo popeljal Francoz Cyril Thereau ob koncu prvega dela, v 61. minuti pa so gostje prek Enza Maresce izid poravnali. Zmago je moštvu iz mesta Romea in Julije prinesel zimzeleni David Di Michele dve minuti pred koncem rednega dela.

genoa marco borriello | Avtor: EPA EPA
Palermo je iz Genove odnesel točko, potem ko je Siciljancem prednost prinesel Luigi Giorgi, ki mu je lepo asistiral Josip Iličić. "Jojo" je tekmo začel v prvi enajsterici, a je bil kljub solidni predstavi zamenjan v 56. minuti, ko ga je v vezni liniji nadomestil Jasmin Kurtić. Remi je domačim zagotovil nekdanji napadalec Milana in Rome, Marco Borriello, ki je izenačil že kmalu po začetku drugega dela.

Jutri bo v ospredju večerni "derbi Svete Device Marije" na San Siru, ko se bosta pomerila Milan in Inter, v vratih katerega bo po vsej verjetnosti stal kapetan slovenske reprezentance Samir Handanović.

Serie A, 7. kolo:

Chievo Verona : Sampdoria 2:1 (1:0)
Thereau (45), Di Michele (88); Maresca (61)

Genoa : Palermo 1:1* (0:1)
Borriello (53); Giorgi (14)

Nedelja:
AS Roma : Atalanta   
Catania : Parma
Fiorentina : Bologna
Siena : Juventus
Torino : Cagliari
US Pescara : Lazio
AC Milan : Inter
Napoli : Udinese

Komentarjev 1
  • becar 09:31 07.oktober 2012.

    Prispeval podajo in še parkrat streljal. Ampak njegovo gibanje je pa ko na počasnem posnetku, nobene eksplozivnosti, slabo odkrivanje, počasni gibi, kot bi se malo sprehajal po igrišču. Ni čudno, da mu potem žogo vzamejo ko otroku. Tole bo treba pa še popravit.