Šport > Nogomet
26 ogledov

Cavani pokopal Lazio; slavila oba milanska kluba

Edinson Cavani Napoli EPA
V petem kolu italijanske Serie A smo videli šov Edinsona Cavanija, ki je s hat-trickom pokopal rimski Lazio. Milan je končno zabil na San Siru in si priigral zmago, Inter s Samirjem Handanovićem v vratih je premagal Chievo, za katerega je celo tekmo odigral Boštjan Cesar.

V italijanskem prvenstvu smo že v torek videli dvoboj na stadionu Artemio Franchi, v katerem je Fiorentina odvzela prvi dve letošnji točki Juventusu. Med sredinimi tekmami je bila v središču pozornosti tekma na San Siru v Milanu, kjer Milan na prejšnjih treh uradnih tekmah v tej sezoni še ni uspel zabiti gola. Tokrat mu je le uspelo, zabeležil je prvi domači komplet točk, žrtev pa so bili nogometaši Cagliarija.

Zmagal je tudi Inter, ki je v Veroni premagal Chievo, za katerega je Boštjan Cesar odigral vseh devetdeset minut. Samir Handanović je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno, Vid Belec je srečanje spremljal s klopi. Med ostalimi obračuni velja izpostaviti tekmo v Neaplju, kjer so domačini s tremi zadetki urugvajskega "matadorja" Edinsona Cavanija brez večjih težav ugnali rimski Lazio, ki je v prvenstvo sicer krenil s tremi zmagami, ter domači remi Rome proti Sampdorii, ki je do izenačenja prišla z igralcem manj.

Palermo, pri katerem je Josip Iličić igral do 80. minute, Jasmin Kurtić pa je grel klop, je z desetimi igralci na terenu klonil na gostovanju pri novincu Pescari.

Serie A, 5. kolo:

Catania : Atalanta  2:1 (0:0)
Spolli (52), Barrientos (65); Moralez (50)

Chievo : Inter  0:2 (0:1)
Pereira (43), Cassano (74)
Boštjan Cesar in Samir Handanović sta za Chievo oz. Inter odigrala vso tekmo.

Genoa : Parma  1:1 (0:1)
Borriello (88/11m); Lucarelli (27)
Borriello je v 67. minuti zapravil enajstmetrovko.

Milan : Cagliari  2:0 (1:0)
El Shaarawy (16, 82)
RK: Conti (66/Cagliari)

Napoli : Lazio  3:0 (2:0)
Cavani (20, 32, 64)

Roma : Sampdoria  1:1 (1:0)
Totti (34); Munari (62)
RK: Maresca (46/Sampdoria)

Torino : Udinese  0:0 (0:0)

Pescara : Palermo  1:0 (0:0)
Weiss (86)
RK: von Bergen (36)
Iličić je igral do 80. minute.

Fiorentina : Juventus  0:0 (0:0)

Četrtek ob 20.45
Siena : Bologna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.