Šport > Nogomet
15 ogledov

Viola vzela prve točke Juventusu

Giovinco Fiorentina Juventus Serie A Italija italijanska liga EPA
Fiorentina je na prvi tekmi 5. kola italijanske Serie A doma pri ničli zadržala aktualne prvake Juventus (0:0). Toskanci bi se lahko veselili tudi zmage, če ne bi Stevan Jovetić namesto mreže zatresel okvir gola Gianluigija Buffona. Ostale tekme v sredo.

Na stadionu Artemio Franchi sta se po izvrstnem začetku prvenstva srečala dva napadalca, ki bi kaj lahko igrala v različnih majicah. Črnogorec Stevan Jovetić je bil celo poletje tiha želja Juventusa, ki je Fiorentini v zameno ponujal Fabia Quagliarello. Izpletlo se je dobro za obe strani, saj sta oba na prvih tekmah sezone prikazala nekaj odličnih partij.

Vincenzo Montella je tokrat pripravil boljšo Fiorentino, ki je zasenčila Juventus kaznovanega (a še vedno še kako aktivnega) trenerja Antonia Conteja. Vijolični so prevladovali, a niso zmogli zabiti gola Gianluigiju Buffonu. Stara dama je tako niz nepremagljivosti podaljšala na 44 tekem. Poleg strela Jovetića z glavo, ki je končal na prečki, je veliko priložnost za domače zastreljal tudi Adem Ljajić.

Juventus je v Toskani ostal brez stoodstotnega izkupička, ki ga je držal vse od začetka sezone. Belo-črni so se na vrhu lestvice kljub vsemu še malce oddaljili s svojo 13. točko.

Prekletstvo San Sira zdaj preganja Milan

San Siro je še naprej zaklet za obe milanski ekipi, ki v letošnji sezoni še nista dosegli zmage na domači zelenici. V tem kolu domača tekma čaka AC Milan, ki bo gostil Cagliari, medtem ko se Inter s Samirjem Handanovićem odpravlja na "slovenski obračun" k Chievu z Boštjanom Cesarjem in Bojanom Jokićem.

Milan na svojem stadionu v letošnji sezoni za razliko od mestnih rivalov sploh ni dosegel gola, saj je v prvenstvu izgubil proti Sampdorii in Atalanti, v Ligi prvakov pa je z Anderlechtom odigral tekmo brez golov. Inter je v Serie A izgubil proti Romi in Sieni, v Evropski ligi pa jih je šokantno premagal Hajduk Split, nazadnje pa so morali črno-modri reševati še remi proti Rubinu Kazanu.

"V sredo moramo prekiniti tabu San Sira," je odločen Milanov trener Massimiliano Allegri, ki je tako kot njegov milanski kolega Andrea Stramaccioni pod hudim pritiskom. "Navijači, ki so bili do sedaj izvrstni, morajo ekipi stati ob strani tudi v sredo. V tem trenutku mislim, da je le Juventusu uspelo nekaj izjemnih reči, kar je bilo tudi logično pričakovati."

Allegri je tudi po prodaji Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silve ostal izjemno miren, nekako vdan v usodo, medtem ko navijači pričakujejo instantno izboljšanje rezultatov v režiji trenerja, ki jih je z Ibrahimovićem in Silvo do naslova pripeljal leta 2011. "Ostale ekipe (razen Juventusa, op. a.) ne grejo 120 kilometrov na uro in še vedno je čas, da se vrnemo na mesta, ki smo jih zdaj izgubili. Bil sem miren in še vedno sem miren," dodaja Allegri.

Inter v gosteh stoodstoten v vseh pogledih

Stramaccionijev Inter se v gosteh zaenkrat ponaša s stoodstotnim izkupičkom v vseh tekmovanjih, kjer sploh še niso dobili gola. Slovenski kapetan Handanović je moral na zadnji ligaški tekmi (seveda na San Siru) po drugi strani kar dvakrat po žogo v svojo mrežo, ko je tri točke iz mesta mode odnesla tudi Siena.

"Združeni smo. Stojimo za trenerjem, ki se trudi po najboljših močeh, tako kot mi," je po omenjenem porazu razlagal Argentinec Esteban Cambiasso. "Sezona je dolga in upamo, da se nam bo sreča nasmehnila. Žal nam je, da smo izgubili doma, saj ne moremo razveseliti navijačev, ampak prepričani smo, da bodo zmage prišle."

Italijanska liga, 5. kolo:

Fiorentina : Juventus 0:0

Sreda ob 18.30:
Pescara - Palermo

Ob 20.45:
AC Milan - Cagliari
AS Roma - Sampdoria
Catania - Atalanta
Chievo - Inter Milan
Genoa - Parma
Napoli - Lazio
Torino - Udinese

Četrtek ob 20.45:
Siena - Bologna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.