Šport > Nogomet
36 ogledov

Urok končan: Inter slavil na San Siru

Milito Inter Milan Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo
1/8
EPA
Inter je na zadnji tekmi kola premagal Fiorentino in končno zmagal pred domačimi gledalci (2:1). V "slovenskem" derbiju 6. kola Serie A je Palermo s 4:1 nadigral Chievo, Napoli se je pri vrhu lestvice obdržal z minimalno zmago proti Sampdorii. Že včeraj je Juventus zanesljivo opravil z Romo, Milan pa je v "luksuzni provinci" iztržil zgolj remi.

Inter je z nezaposlenim Samirjem Handanovićem v vratih povedel v 17. minuti, ko je enajstmetrovko, ki je bila dosojena zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru Fiorentine, v zadetek spremenil Diego Milito. Nerazzurri so v 34. minuti povedli že z 2:0, ko je sam pred Marca Viviana prišel Antonio Cassano in zanesljivo zadel.

Milito je zapravil še nekaj izvrstnih priložnosti za povišanje vodstva, eden izmed njegovih močnih strelov je stresel prečko, v situaciji ena na ena pa ga je ustavil Viviano, in tako so Toskanci na drugi strani iz praktično ničesar znižali izid. S strani je podajal David Pizarro, Interjeva obramba pa je na sredini kazenskega prostora pozabila na Romula, ki je neoviran z glavo premagal Handanovića.

Fiorentina je veliko bolje začela drugi polčas in nekajkrat nevarno zapretila slovenskemu reprezentančnemu vratarju s streli od daleč. Inter je bil omejen zgolj na neuspešne protinapade, reči pa so se končno izboljšale po izključitvi Gonzala Rodrígueza, ki je po ostrem in nepotrebnem startu nad Jutom Nagatomom zasluženo dobil še drugi rumeni karton.

Milito je iz težkega položaja zgrešil s strelom na daljšo vratnico, Viviano pa je bil na mestu po strelu Ricarda Álvareza iz neposredne bližine. Črno-modri so do konca zdržali in le prišli do tako željene prve zmage na San Siru v letošnji sezoni.

"Slovenski" derbi Palermu

V dvoboju Palerma in Chieva (4:1) na Siciliji je Josip Iličić odigral celotno tekmo in si za svojo predstavo prislužil zelo visoko oceno. A naziv igralca tekme je vseeno, povsem zasluženo, pripadel Fabriziu Miccoliju, ki je dosegel tri zadetke, zadnjega je zabil z volejem z okrog 35-ih metrov, s katerim je presenetil gostujočega vratarja. Ob odhodu z igrišča je požel stoječe ovacije občinstva. Jasmin Kurtić je v igri prišel v 82. minuti, Boštjan Cesar in Bojan Jokić pa sta celotno srečanje spremljala med rezervisti.

Visoki zmagi sta dosegla Bologna in Torino, za katera pa Rene Krhin oziroma Valter Birsa, ki sta imela v zadnjem obdobju veliko težav s poškodbama, nista konkurirala za nastop. Napoli je v Genovi premagal Sampdorio z 1:0, zmaga bi bila lahko izražena s še višjo razliko, domači si niso uspeli priigrati resnih priložnosti, ki bi ogrozile zmago Neapeljčanov.

Cavani Insigne Genoa Napoli Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Za slednje je zopet zadel "El Matador" - Edinson Cavani - ki je v prejšnjem kolu Laziu zabil hat-trick. Rimljani pa so se po boleči zaušnici med tednom uspeli pobrati in so tokrat na svojem Olimpicu premagali toskansko Sieno z 2:1.

Rušilni Juve in neprepričljivi Milan

AC Milan je v prejšnjem kolu resda premagal Cagliari, a že na tekmi proti Parmi spet pokazal neprepoznavni obraz nekdanjega velikana evropskega nogometa. V začetku drugega polčasa so sicer povedli, točko za Parmo pa je v 66. minuti zagotovil Daniele Galloppa.

Juventus je vprašanje zmagovalca na tekmi z Romo rešil že v prvi četrtini tekme, ko je povedel s 3:0. Varovanci Zdeněka Zemana se v nadaljevanju niso več uspeli pobrati po "blitzkriegu" Torinčanov.

Italijanska liga, 6. kolo:

Parma : AC Milan 1:1 (0:0)
Galloppa (66); El-Shaarawy (50)

Juventus : Roma 4:1 (3:0)
Pirlo (11), Vidal (16/11m), Matri (19), Giovinco (90); Osvaldo (69/11m)

Udinese : Genoa 0:0

Atalanta : Torino 1:5 (1:1)
Denis (28); Bianchi (38/11m, 76), Gazzi (62), Stevanović (66), D'Ambrosio (73)
Birse (Torino) ni bilo v ekipi.

Bologna : Catania 4:0 (2:0)
Guarente (19), Gilardino (40, 61), Kone (90)
RK: Calapai (83/Catania)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Cagliari : Pescara 1:2 (0:0)
Pinilla (82/11m); Terlizzi (50); Weiss (76)
RK: Rossettini (55/Cagliari)

Lazio : Siena 2:1 (2:0)
Ederson (18), Ledesma (38/11m); Paci (90)

Palermo : Chievo 4:1 (1:1)
Miccoli (13, 59, 82), Giorgi (80); Rigoni (28)
RK: Brienza (62/Palermo)
Iličić je odigral celo tekmo, Kurtić (oba Palermo) je igral od 82. minute, Cesar in Jokić (oba Chievo) pa sta sedela na klopi.

Sampdoria : Napoli 0:1 (0:0)
Cavani (67/11m)
RK: Gastaldello (66/Sampdoria)

Inter Milan : Fiorentina 2:1 (2:1)
Milito (17/11-m), Cassano (34); Romulo (40)
RK: Rodriguez (62/Fiorentina)
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

 

Komentarjev 2
  • babu99 22:03 30.september 2012.

    http://sportne-stave.infobetbonus.com/forum/

  • babu99 22:03 30.september 2012.

    Inter bo zmagu danes [url="http://sportne-stave.infobetbonus.com/forum/"]Športni forum[/url]