Šport > Nogomet
17 ogledov

Katastrofa Lazia; Inter premagal Juve

milan chievo montolivo emanuelson
1/21
EPA
Napoli je na nedeljski tekmi doma dobil gol v sodnikovem podaljšku in le remiziral proti Torinu (1:1). Katastrofa Lazia v Catanii (0:4). V zadnji tekmi kola je Roma doma ugnala Palermo, za katerega je zadel Josip Iličić. Inter je v soboto s tremi "argentinskimi" zadetki zaustavil niz nepremagljivosti Juventusa po 49 tekmah in zmagal v Torinu (3:1). AC Milan je doma zanesljivo premagal Chievo (5:1).

Juventus je povedel že v 18. sekundi, ko je Arturo Vidal izkoristil napako stranskega sodnika, ki je spregledal očiten prepovedan položaj Kwadwoja Asamoaha po podaji Mirka Vučinića in Ganec je v nadaljevanju akcije podal do Čilenca, ki je iz bližine premagal Samirja Handanovića.

Zadetek je zmedel igralce Interja, ki se v nekaj naslednjih minutah niso znašli in posledično se je v 8. minuti sam pred "Sarmo" znašel Claudio Marchisio, a je bil naš reprezentančni vratar dobro postavljen in je strel ubranil. Štiri minute kasneje je Rodrigo Palacio z glavo zadel po visokem predložku, a je bil za slabega pol metra v "offsideu" in to so sodniki seveda opazili. Inter je prvič resno zapretil prek Antonia Cassana, ki je po kratki podaji Estebana Cambiassa iz kota precej s strani meril za las mimo daljše vratnice.

V 32. minuti je Sebastian Giovinco po dolgi podaji Giorgia Chiellinija prišel v ugodno situacijo za povišanje vodstva, a se je uštel s podajo proti Vučiniću. Dve minuti kasneje je Stephan Lichtsteiner, ki je že imel rumeni karton, grobo podrl Palacia, a ni prejel izključujočega kartona. Kmalu po tem prekršku je bil zamenjan. Ob koncu polčasa je še enkrat Handanovića ogrozil Vidal, a je izid ostal nespremenjen.

Militooooooo!

V drugem polčasu je prvi sicer zapretil Juve prek Leonarda Bonuccija, Handanović je strel ubranil. Nato pa je začel prevladovati Inter, že po treh minutah so namreč gostje izvedli bliskovit protinapad, Milito je lepo pripravil strel sonarodnjaku Palaciu, ki pa je sprožil čez gol.

V 57. minuti je Juto Nagatomo močno udaril po žogi z roba kazenskega prostora, a je meril točno v Gianluigija Buffona. Dve minuti kasneje pa so črno-modri zasluženo izenačili. Po prostem strelu so gostje izvedli uigrano kombinacijo na robu 16-metrskega prostora, Cassano je lepo našel Milita, ki bi se znašel iz oči v oči z Buffonom, če ga ne bi oviral Marchisio in Paolo Tagliavento je upravičeno pokazal na belo točko, iz katere je bil zanesljiv prav Milito.

(Juventus : Inter) | Avtor: Reuters Reuters
Inter je še naprej diktiral tempo in bil konkretnejši, v 74. minuti je Martín Cáceres v zadnjem trenutku blokiral poizkus Milita, dobro minuto kasneje pa ni bilo več rešitve za obrambo Juventusa, ko je Buffon strel Freddyja Guarina odbil točno na noge Milita, ki je iz prve Inter popeljal v vodstvo.

Nato je "stara dama" pritisnila na plin, v 81. minuti je Andrea Pirlo močno sprožil z razdalje, a je bil Sarma na žogi. Le minuto kasneje so "Nerrazzuri" storili napako v obrambi, Handanović je zapustil vrata, česar pa ni znal izkoristiti Nicklas Bendtner, ki je iz ozkega kota žogo poslal mimo obličja gola. V 87. minuti smo videli nevaren poizkus Fabia Quagliarelle, ki je zletel mimo leve vratnice gola Handanovića.

V 89. minuti pa je bilo srečanje dokončno odločeno. Yuto Nagatomo je najprej preveč okleval, ko se je znašel sam pred Buffonom, tako da so mu strel blokirali, a je prišel še enkrat do žoge in po krajšem preigravanju jo je lepo in v pravem trenutku oddal do vtekajočega Rodriga Palacia, ki je žogo potisnil mimo domačega vratarja in tako prišel do zasluženega zadetka, saj je bil celotno tekmo nevaren.

Do konca je Inter samo še rutinirano zadrževal prednost in tako se je niz Juventusove nepremagljivosti končal po 49 tekmah, Inter pa ostaja s popolnim izkupičkom v gosteh in se je Torinčanom približal le na točko zaostanka.

milan chievo montolivo emanuelson | Avtor: EPA EPA

Milan prepričljiv kot še nikoli letos

V prvi tekmi 11. kola italijanske Serie A je Milan zanesljivo premagal Chievo in pri tem prikazal eno najboljših predstav v letošnji sezoni. Mrežo gostov iz Verone je načel Urby Emanuelson v 16. minuti, a so gostje prek Sergia Pellisierja izenačili že dve minuti kasneje, ko so izkoristili gnečo pred domačimi vrati. Milan je do polčasa prišel do zanesljivega vodstva z dvema streloma z razdalje v spodnji kot, ki sta ju prispevala Bojan Krkić in Riccardo Montolivo.

V drugem delu so bili "Rossonerri" še naprej boljši nasprotnik in to so potrdili tudi z dvema goloma ob koncu tekme. Najprej je zadel letos izjemni Stephan El Shaarawy, ki je nato v zadnji minuti asistiral Gianpaolu Pazziniju za še peto žogo v mreži Chieva. Za "leteče osle" nista nastopila Boštjan Cesar, ki je poškodovan, in Bojan Jokić, ki si je tekmo na San Siru ogledal s klopi.

Neverjetna napaka vzela zmago Napoliju, Lazio razbit

Branilec Salvatore Aronica je v sodnikovem podaljšku domače tekme Napolija proti Torinu podaril zlato priložnost ekipi Valterja Birse, ki je Gianluca Sansone ni spustil iz nog. Sansone je prestregel Aronicovo podajo, obšel vratarja Morgana De Sanctisa in izenačil na končnih 1:1.

S tem je končal stoodstotni izkupiček sinje modrih na domačem igrišču, kjer se je Edinson Cavani po dveh tekmah odsotnosti vrnil z golom po vsega šestih minutah igre. 35-letni Antonio Di Natale je s petim golom na zadnjih treh tekmah prinesel remi Udineseju pri Bologni, kjer je Rene Krhin odigral celoten drugi polčas (1:1).

Njegovo moštvo je povedlo s prvo akcijo nadaljevanja, ko je v polno zadel Alessandro Diamanti. Na Siciliji je Lazio doživel pravo katastrofo proti Catanii (4:0), za katero je dva gola zabil Alejandro Gómez, medtem ko je zdaj četrtouvrščena Fiorentina premagala Cagliari (4:1).

Palermo je na rimskem Olimpicu proti Romi klonil s 4:1, domači "sinovi volkulje" so bili občutno boljši nasprotnik in so ob štirih zadetkih zapravili še nekaj lepih priložnosti. Je pa vsaj nekaj veselja tekma v večnem mestu prinesla našemu reprezentantu Josipu Iličiću, ki je na zelenico prišel v drugem polčasu namesto Jasmina Kurtića. Nekdanji igralec Britofa, Interblocka in Maribora je zadel po napaki domače obrambe in uspel malce ublažiti poraz Siciljancev.

Serie A, 11. kolo:

AC Milan : Chievo 5:1 (3:1)
Emanuelson (16), Montolivo (37), Krkić (37), El Shaarawy (75), Pazzini (90); Pellisier (18)
Jokić je bil na klopi, Cesarja (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Juventus : Inter Milan 1:3 (1:0)
Vidal (1); Milito (59/11m, 75), Palacio (89)
Handanović je branil celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Pescara : Parma 2:0 (0:0)
Abbruscato (48), Weiss (90)

Siena : Genoa 1:0 (0:0)
Paci (55)
Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

Sampdoria : Atalanta 1:2 (0:1)
Maresca (53); Bonaventura (2), De Luca (76)

Napoli : Torino 1:1 (1:0)
Cavani (6); Sansone (90)
Birsa (Torino) je sedel na klopi.

Fiorentina : Cagliari 4:1 (1:1)
Rodríguez (14), Jovetić (50), Toni (54), Cuadrado (84); Casarini (43)

Catania : Lazio 4:0 (3:0)
Gómez (9, 29), Lodi (25), Barrientos (69)

Bologna : Udinese 1:1 (0:0)
Diamanti (46); Di Natale (73)
Krhin (Bologna) je igral od 46. minute.

AS Roma : Palermo 4:1 (2:0)
Totti (11), Osvaldo (31), Lamela (70), Destro (79); Iličić (84)
RK: Destro (80/Roma)
Jasmin Kurtić je igral do 54. minute, ko ga je zamenjal Josip Iličić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.