Šport > Nogomet
28 ogledov

Strama: "Postava? Vam jo je Mou kdaj izdal?!"

stramaccioni inter roma EPA
Pred sobotnim derbijem med Juventusom in Interjem v Torinu se vodilni ekipi italijanske Serie A igrata skrivalnice. In to ne le zato, ker je Juventus po kontroverzni zmagi proti Catanii odpovedal novinarsko konferenco.

Aktualni prvak in serijsko nepremagani Juventus je pred velikim obračunom z Interjem na domačem stadionu odpovedal vse medijske aktivnosti, predvsem kot odgovor na ostre napade po kontroverzni zmagi s sodniško pomočjo proti Catanii. Tudi Interjev trener Andrea Strammacioni je ostal skrivnosten.

"Ali je José Mourinho izdal prvo postavo pred veliko tekmo?" je novinarje v Milanu spraševal Stramaccioni. "Juventus ima štiri točke prednosti pred nami in je prvak, poleg tega pa nimajo novinarske konference, od mene pa pričakujete, da vam izdam postavo?"

Moštvo Samirja Handanovića je v prejšnjem kolu prevzelo drugo mesto na lestvici, potem ko je ob porazu Napolija pri Atalanti doma premagalo Sampdorio (3:2) in dobilo še šesto zaporedno ligaško tekmo.

"Juventus je najboljše, kar je italijanski nogomet ponudil v zadnjih dveh sezonah, ampak mi smo v dobri formi in prepričan sem, da jim lahko povzročimo težave," je nadaljeval mladi Interjev trener, ki je iz tekmo v tekmo bolj priljubljen pri navijačih črno-modrih.

"Smo v dobrem trenutku. Močno smo zrasli v psihološkem smislu, k temu pa ti pripomorejo tudi pozitivni rezultati. Smo samozavestni in verjamemo v svoje sposobnosti, imamo karte za igranje. To bo za nas najboljši preizkus našega napredka, ampak ne podpišem remija. Mi smo Inter in na igrišče še nikoli nisem stopil z mislijo, da ne bi zmagal."

Kdo ob Vučiniću? Pogba od začetka?

Juventusov "trener iz ozadja" Antonio Conte bo pred obračunom v Torinu lahko računal na vse nogometaše, veliko pa jih je spočil tudi na zadnji tekmi proti Bologni, ko je ekipa Reneja Krhina klonila v sodnikovem podaljšku (2:1).

Pogba Bendtner Asamoah Juventus Bologna Serie A italijanska liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Contejeva edina težava je, pišejo italijanski mediji, kdo bo v napadu delal družbo Mirku Vučiniću, medtem ko bi tekmo lahko začel tudi vedno boljši francoski vezist Paul Pogba, ki je odločil zadnjo tekmo z Bologno.

V postavo Napolija bi se za tekmo s Torinom lahko vrnil poškodovani Edinson Cavani. Urugvajec je izpustil zadnji dve tekmi sinje modrih. V ekipi AC Milana kljub bolezni ostaja prvi igralec sezone Stephan El Shaarawy, ki bo začel tudi proti Chievu.

"Z njim je vse v redu, skoraj bi izpustil tekmo s Palermom z blažjo obliko bronhitisa, ampak glede na to, kako zabija v tem trenutku, ga bomo obdržali na igrišču z upanjem, da nadaljuje v tem slogu," je v petek dejal Milanov trener Massimiliano Allegri.

Četrtouvrščeni Lazio bo na generalki pred rimskim derbijem z Romo, ki bo na sporedu naslednji teden, pri Catanii igral brez suspendiranega Miroslava Kloseja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.