Šport > Nogomet
13 ogledov

Juve poskrbel za pogin delfinov v Pescari

mino raiola
1/5
Reuters
Juventus je na sobotni večerni tekmi visoko premagal Pescaro in na najboljši možni način odgovoril na konec zmagovitega niza, ki mu ga je na zadnji tekmi prizadejal Inter (1:6). Samir Handanović s soigralci v nedeljo gostuje pri Atalanti, že popoldne pa bo na sporedu rimski derbi med Laziem in AS Romo.

Hat-trick Fabia Quagliarelle je bil kronski dragulj izvrstne predstave Juventusa, ki je povsem potolkel donedavnega drugoligaša Pescaro in ji na obali Jadranskega morja zabil kar šest golov. Svoj strelski delež so prispevali tudi Arturo Vidal, Sebastian Giovinco in Kwadwo Asamoah.

"Občutek je dober, to je moj sploh prvi hat-trick, to je vedno dobra stvar, ampak najbolj pomembno je bilo, da smo zmagali, in zmagali smo zelo dobro," je po tekmi dejal Quagliarella. "Inter je že preteklost, po porazu se moraš vrniti še močnejši. Še naprej moramo delati tako kot do sedaj, delati na napakah, ki smo jih storili proti Interju. Zdaj moramo priti nazaj v ritem."

Juventus je povedel po vsega devetih minutah, ko je čilski reprezentant Vidal po lepi akciji dobil podajo Giovinca in z močnim strelom premagal vratarja Mattio Perina. Quagliarella je že čez nekaj minut za las zgrešil okvir gola, toda delfini, kot je vzdevek Pescarinih nogometašev, so kmalu spet nasedli.

Pescara znižala, nato sledil potop

Deset minut kasneje je Quagliarella, ki je tekmo začel namesto Mirka Vučinića, izkoristil podajo Mauricia Isle na robu kazenskega prostora in zadel na praktično identično mesto kot Vidal. Juan Quintero je po pogumnem odgovoru domačih zatresel vratnico z izvrstnim prostim strelom, v 25. minuti pa so domači zasluženo znižali z golom Emmanuela Cascioneja, ki je z glavo premagal Gianluigija Buffona.

Toda do polčasa je sledila revija zadetkov v domači mreži, pod najlepšega pa se je z izvrstnimi škarjicami po podaji s peto Quagliarelle podpisal Kwadwo Asamoah. Giovinco je še z enim lepim golom in dvojni podaji s Quagliarello poskrbel za 4:1, nekdanji napadalec Udineseja pa je v sodnikovem podaljšku zadel še sam za petardo v prvem polčasu.

Quagliarella je svoj hat-trick zaključil po osmih minutah nadaljevanja, ko je tudi on zabil z izjemnimi škarjicami in po kotu Andree Pirla zaokrožil sanjski večer za belo-črne.

Raiola še nad Juve: "Očitno so zmedeni"

"Kdor koli je že odločil, da bo to novico (o Paulu Pogbaju, op. a.) objavil na spletu, je več kot očitno zmeden," je za športni dnevnik La Gazzetta dello Sport dejal Mino Raiola, poleg Paula Pogbaja tudi zastopnik Zlatana Ibrahimovića in Maria Balotellija.

Juventus je namreč na nedeljsko tekmo proti Pescari kazensko odpotoval brez svojega francoskega vezista, ki naj bi zamudil na zadnjih nekaj treningov stare dame. Raiola je zatrdil, da se je to zgodilo zaradi obveznosti, ki mu jih je naložil prav klub.

"Upam, da to ni bila odločitev (trenerja Antonia, op. a.) Conteja, sicer to pomeni, da se ni zmožen spopasti s takšnimi stvarmi. Paul je zelo razočaran zaradi vsega kar se je zgodilo, tako zaradi zamud, čeprav ima dobre razloge, kot zaradi tega, da ga ni v ekipi," je bentil vedno barviti Raiola.

"V prvem primeru je sporočilo o terminu treninga dobil pozno ponoči, drugič pa je imel nekaj obveznosti, ki mu jih je organiziral klub."

Inter, ki je zadnji vikend prekinil Juventusov izjemni niz nepremagljivosti, bo v nedeljskem večernem terminu s Samirjem Handanovićem gostoval pri Atalanti. Že popoldne se bosta na rimskem derbiju pomerila Lazio in AS Roma.

Italijanska liga, 12. kolo:

Cagliari : Catania 0:0

Pescara : Juventus 1:6 (1:5)
Cascione (25); Vidal (9), Quagliarella (22, 45, 53), Asamoah (30), Giovinco (38)

Nedelja ob 12.30:
Palermo - Sampdoria

Ob 15.00:
AC Milan - Fiorentina
Chievo - Udinese
Genoa - Napoli
Lazio - AS Roma
Parma - Siena
Torino - Bologna

Ob 20.45:
Atalanta - Inter Milan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.