Šport > Nogomet
15 ogledov

Cagliari zadržal Inter na -4 od Juveta

(Juventus : Lazio)
1/29
EPA
Interju se dan po remiju Juventusa in Lazia ni uspelo približati stari dami na vrhu lestvice. Nerazzurri so na domačem San Siru le remizirali s Cagliarijem (2:2). Stephan El Shaarawy je že v soboto rešil točko AC Milana pri Napoliju (2:2). Palermo je z Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem izgubil pri Bologni in tekmo končal s tremi izključenimi (0:3).

Kar štirje nogometaši, od tega trije Palermovi, so predčasno zaključili tekmo v Bologni, kjer so domači z Renejem Krhinom na klopi povsem potolkli Josipa Iličića, Jasmina Kurtića in soigralce s Sicilije.

Gostje so ostali brez vratarja Samirja Ujkanija, vezista Edgarja Barreta in rezervista Carlosa Labrina, tekmo pa je v drugem polčasu z rdečim kartonom končal tudi Saphir Taider. Bologna je povedla z golom Alberta Gilardina, nato pa sta z enajstih metrov zadela še Manolo Gabbiadini in Alessandro Diamanti.

Gasperini bo ostal. Zaenkrat.

Rdeči kartoni so začeli "padati" potem, ko je albanski vratar Ujkani takoj po začetku drugega polčasa podrl Gilardina in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je brezhibno izvedel Diamanti. Paragvajski vezist Barreto je šel pod prho zaradi drugega rumenega kartona, Labrin pa je po grdem prekršku dobil direktni rdeči karton le nekaj sekund po prihodu na zelenico.

Kljub porazu naj služba trenerja Giana Piera Gasperinija ne bi bila ogrožena, kot je medijem po visokem porazu povedal vročekrvni predsednik kluba Maurizio Zamparini. "Absolutno ne bom zamenjal trenerja," je dejal Zamparini, ki je lani zamenjal tri, letos pa že enega trenerja.

Inter odrešil šele srečen avtogol

Drugouvrščeni Inter je do točke na domači tekmi proti Cagliariju prišel po zaslugi avtogola Davideja Astorija in tako zapravil imenitno priložnost, da bi se po remiju Juventusa stari dami na vrhu lestvice približal na dve točki zaostanka.

Samir Handanović je z nekaj odličnimi obrambami ustavljal Cagliari do vodilnega gola Rodriga Palacia, a je slovenskega kapetana nato enkrat v vsakem polčasu premagal izjemni mladec Marco Sau.

Stramaccioni Inter Milan Cagliari Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Sau je najprej zadel po podaji Andree Cossuja, nato pa Handanovića matiral še z lepim preigravanjem v kazenskem prostoru, potem ko je strel Mauricia Pinille stresel njegov okvir gola.

Diego Milito je na drugi strani zgrešil prazna vrata, je pa domačim uspelo izenačiti po nesrečnem posredovanju Astorija, ki je v svojo mrežo poslal podajo Ricarda Álvareza. Zaradi protestov ob nedosojeni enajstmetrovki v izdihljajih tekme je glavni sodnik izključil Interjevega trenerja Andreo Stramaccionija.

Še bolj veselo je bilo na derbiju začelja, kjer je Pescarin mladi up Ante Vukušić proti Sieni zapravil enajstmetrovko, delfini pa so tekmo izgubili z devetimi nogometaši na zelenici. Po koncu obračuna je odstopil trener Giovanni Stroppa.

Marchetti lastnoročno ustavil Juventus

Prvo nevarno priložnost za Juventus je imel v deseti minuti na voljo Sebastian Giovinco, njegov strel izven kazenskega prostora pa so blokirali branilci Lazia. Sinjemodri so štiri minute kasneje zapretili s strelom Abdoulaya Konka, poskus z desnico pa je letel mimo leve vratnice Gianluigija Buffona.

V naslednjih minutah sta si obe strani priigrali udarec iz kota, a brez uspeha. V 19. minuti je s sredine kazenskega prostora streljal Giovinco, z obrambo pa se je izkazal Federico Marchetti. Za Juve je zgrešil še Fabio Quagliarella, nato pa se je igra za nekaj trenutkov ustavila, saj se je poškodoval André Dias, ki ga je zamenjal Michaël Ciani.

Stara dama je nadaljevala z ofenzivo, za črno-bele je zgrešil še Paul Pogba, gostujoči branilci pa nikakor niso uspeli ukrotiti Giovinca. V 34. minuti je z velike razdalje sprožil Antonio Candreva, vendar je bil njegov strel blokiran. Posest žoge je bila prepričljivo v nogah Juventusa, poti v mrežo gostov pa ni našel tudi Leonardo Bonucci. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

Juventus ni našel poti v mrežo

(Juventus : Lazio) | Avtor: EPA EPA
Na začetku drugega polčasa je zgrešil Paul Pogba, po prodoru Quagliarella pa je sodnik dvignil zastavico, saj je bil Italijan v prepovedanem položaju. Sinjemodri so poskusili v 49. minuti, strel Candreve pa ni pretirano ogrozil Buffona. V 52. minuti je rumeni karton zaradi zavlačevanja prejel Marchetti. Juve je še naprej krepil pritisk, v 60. minuti pa je zablestel Marchetti, ki je ubranil fantastičen volej Quagliarelle.

Lazio bi lahko povedel v 68. minuti, vendar se je v prepovedanem položaju znašel Miroslav Klose. Gostujoči vratar se je še enkrat izkazal z obrambo strela, ki ga je z glavo sprožil Bonucci. V 85. minuti so domači zahtevali enajstmetrovko, ko je po strelu Andree Barzaglija žoga zadel prsni koš branilca Lazia. Sinjemodri so poskusili še v drugi minuti sodnikovega podaljša, njihov prodor pa je zaustavil Buffon, ki na v uri in pol ni imel praktično nobenega dela. Tekma se je končala z remijem in s točko za oba italijanska nogometna velikana.

El Shaarawy rešil točko AC Milana

V drugi minuti je z velike razdalje poskusil Kevin-Prince Boateng, žoga pa je krepko zgrešila svoj cilj. Bolje je začel AC Milan, črno-rdeči pa so imeli v tretji minuti na voljo prvi udarec iz kota. Začetno prednost varovancev Massimiliana Allegrija pa je dve minuti kasneje demantiral Gökhan Inler.

(Napoli : AC Milan) | Avtor: EPA EPA
Švicar je po podaji Mareka Hamšika povsem presenetil Christiana Abbiatija in s približno dvajsetih metrov domače popeljal v vodstvo. Milan je poskušal takoj odgovoriti, a ponovno je bil nenatančen Boateng. Nemec je bil v prvih minutah glavni akter Milana, njegovo podajo Stephanu El Shaarawyju pa je v zadnjem trenutku prestregel Hugo Campagnaro.

Nogometaši Napolija so se po nenadejanjem hitrem vodstvu pomaknili nazaj. Z nerodno podajo je svoja vrata v 13. minuti ogrozil Riccardo Montolivo, a je Abbiati uspel posredovati. Milan je v nadaljevanju pritisnil z vsemi močmi, Napoli pa je iskal priložnost iz protinapada. V 18. minuti je tri nogometaše Milana preigral Hamšik, nato pa nekoliko premočno podal v smeri Lorenza Insigneja.

Modri so ponovno našli svoj ritem, prvi kot za domače pa je s strelom proti vratom priigral Camilo Zuniga. Vodstvo Napolija je v 30. minuti povišal Insigne. Po tleh je podal Christian Maggio, strel Insigneja je oplazil Francesca Acerbija, žoga pa je med nogama Abbiatija šla naravnost v mrežo gostov. Dve minuti kasneje je nepozornost Kevina Constanta izkoristili Insigne, strel Edinsona Cavanija pa je z zadnjimi močmi prestregel Philippe Mexes.

Vratarja Napolija Morgana De Sanctisa je v 34. minuti preizkusil El Shaarawy, neuspešen pa je bil tudi Acerbi. Minuto pred koncem rednega dela prvega polčasa pa je vendarle zadel El Shaarawy. Dvajsetletnik je z devetim golom sezone izid znižal na 1:2. V izdihljajih polčasa je z razdalje še enkrat zgrešil Boateng.

Allegri z Robinhom zadel v polno

V 48. minuti je s prostega strela neuspešno pokusil Montolivo, isti nogometaš pa je bil skupaj z Bojanom Krkićem tvorec protinapada v 52. minuti, ko je preko vrat strelja Antonio Nocerino. Črni-rdeči so navduševali z dobro predstavo, blestel pa je Bojan. Podajo Španca s kota ni uspel izkoristiti Mexes, neuspešno pa se je končal tudi poskus Montoliva.

V 60. in 61. minutu je svojo dnevno nerazpoloženost demonstriral Boateng, ki je najprej zgrešil z glavo, nato pa še streljal visoko prek vrat. Tri minute kasneje bi kmalu na 3:1 povišal Cavani, njegov strel pa je ubranil Abbiati. Še večjo priložnost modrih je v 68. minuti zapravil Hamšik, za črno-bele pa je bil nenatančen Bojan, čigar strel je končal v rokah De Sanctisa.

Obe strani sta se izmenjevali v napadu, v 82. minuti pa se je Milan dokopal do izenačujočega zadetka. Obrambo domačih je raztegnil Robinho, njegovo podajo pa je s strelom na drugo vratnico izkoristil El Shaarawy. V zadnjih desetih minutah smo videli še nekaj obetavnih priložnost obeh ekip, a do spremembe rezultata ni več prišlo.

Italijanska liga, 13. kolo:

Juventus : Lazio 0:0

Napoli : AC Milan 2:2 (2:1)
Inler (5), Insigne (30); El Shaarawy (44, 82)

Bologna : Palermo 3:0 (2:0)
Gilardino (22), Gabbiadini (44/11m), Diamanti (48/11-m)
RK: Taider (79/Bologna); Ujkani (46), Barreto (72), Labrin (82/vsi Palermo)
Krhin (Bologna) je bil na klopi, Iličić je igral do 74. minute, Kurtić (oba Palermo) pa celo tekmo.

Catania : Chievo 2:1 (0:0)
Almiron (51, 85); Andreolli (90)
Jokić je bil na klopi, Cesarja (oba Chievo) ni v ekipi.

Fiorentina : Atalanta 4:1 (3:1)
Rodriguez (5), Aquilani (42, 45), Toni (49); Bonaventura (32)
RK: Cigarini (45/Atalanta)

Inter Milan : Cagliari 2:2 (1:1)
Palacio (11), Astori (82/a.g.); Sau (43, 66)
Handanović je branil celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Siena : Pescara 1:0 (1:0)
Valiani (31)
RK: Capuano (86), Zanon (90/oba Pescara)
Vukušić (Pescara) je v 44. minuti zastreljal enajstmetrovko.

Udinese : Parma 2:2 (1:0)
Di Natale (9); Pereyra (50); Marchionni (46), Palladino (89)

Sampdoria : Genoa 3:1 (2:0)
Poli (16), Bovo (36/a.g.), Icardi (88); Immobile (73)

AS Roma : Torino 2:0 (0:0)
Osvaldo (71), Pjanić (86) 
Birsa (Torino) je bil na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.