Šport > Nogomet
19 ogledov

Iličić z "dvojčkom" odločil derbi Sicilije

El Shaarawy Anderlecht AC Milan Liga prvakov
1/5
EPA
Josip Iličić je na sicilijanskem derbiju proti Catanii v drugem polčasu zabil drugi in tretji gol za Palermo v letošnji sezoni ter rožnatim pomagal do velike zmage proti večnim rivalom (3:1). V nedeljo AC Milan - Juventus.

Sicilijanski derbi je z Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem v prvi postavi bolje začel domači Palermo, ki je šel v tekmo s kar devet mest nižjega izhodišča kot Catania, njihov večni otoški rival.

Rožnati so z razpoloženo navezo Iličić-Frabrizio Miccoli pretili vsakič, ko so prišli na polovico gostov. Iličić je s strelom z roba kazenskega prostora najprej le ogrel domače navijače, ki pa so od veselja ponoreli že v deseti minuti.

Po podaji s strani je žoga na 16 metrih od gola Catanie prišla do Miccolija, neuničljivi napadalec pa si je pripravil strel in mojstrsko zadel v zgornji kot za svoj stoti ligaški gol kariere. Palermo je iskal nov zadetek, praktično moral pa bi ga najti v 23. minuti, ko je Franco Brienza iz neposredne bližine zadel le prečko.

Prvi ligaški "dvojček" na Siciliji

Brienza se je odkupil že kmalu po začetku drugega polčasa, ko je na robu kazenskega prostora našel Iličića, Kranjčan pa je z natančnim strelom (s slabšo desnico!) zabil že svoj drugi ligaški zadetek sezone. Toda Iličić se ni ustavil in že čez nekaj več kot deset minut povišal na 3:0.

"Jojo" je s sredine igrišča krenil v protinapad, v kazenskem prostoru "zlomil" branilca in zabil z levico. Nekdanji član Bonifike, Interblocka in Maribora je tako šele prvič po prihodu na Sicilijo zabil dva zadetka na ligaški tekmi, potem ko je na lanskoletni pokalni tekmi proti Sieni dosegel hat-trick.

Za goste je Francesco Lodi s fantastičnim prostim strelom sicer uspel znižati 20 minut pred koncem, toda južnoameriško obarvana ekipa z vzhoda otoka vseeno ni bila blizu povratka.

Italijanska liga, 14. kolo:

Palermo : Catania 3:1 (1:0)
Miccoli (10), Iličić (49, 63); Lodi (70)
Iličić in Kurtić (oba Palermo) sta odigrala celo tekmo.

Nedelja ob 15.00:
Atalanta - Genoa
Chievo - Siena
Pescara - AS Roma
Sampdoria - Bologna
Torino - Fiorentina

Ob 20.45:
AC Milan - Juventus

Ponedeljek ob 19.00:
Cagliari - Napoli

Ob 21.00:
Parma - Inter Milan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.