Šport > Nogomet
0 ogledov

Napoliju je lahko žal, da ni zvabil Matavža

Matavž AIK Stockholm Solna PSV Eindhoven Evropska liga Lorentzson EPA
Slovenski nogometni reprezentant in napadalec PSV-ja iz Eindhovna Tim Matavž je na gostovanju proti Napoliju svojemu moštvu s hat-trickom zagotovil zmago z 3:1.

Tim Matavž je dobil mesto v prvi enajsterici moštva iz Eindhovna in priložnost izkoristil z obema nogama.

Italijanom, ki pred svojimi navijači do včeraj niso poznali poraza na 15 zaporednih tekmah, je zabil tri gole. Vodilnim možem Napolija se je verjetno po tekmi kolcalo, saj so bili leta 2011 tik pred podpisom pogodbe z Matavžem, za katerega bi morali tedaj Groningenu odšteti sedem milijonov evrov, a je vse skupaj padlo v vodo.

Čeprav je PSV z zmago le popravil vtis, v svoji skupini je bil šele tretji in ni napredoval v nadaljnje tekmovanje, pa je Matavž po tekmi dejal, da je zmaga dober obet za naprej: "Za nas je zmaga pomembna iz vidika samozavesti. V tekmo smo šli z mislijo na zmago in uspeli."

Matavž je za Eredivisie Live dejal, da je s svojo igro in hat-trickom izjemno zadovoljen in da se na vsaki tekmi skuša dokazovati. "Izkoristiti moraš vsako priložnost, ki se ti ponudi," pravi napadalec, ki je v letošnji sezoni tako v prvenstvu dosegel sedem golov, v Evropski ligi pa tri. Priložnost za nove zadetke bo imel že na prvenstveni tekmi proti FC Twenteju.

Komentarjev 2
  • Murko Ne Povem Hehe 15:04 07.december 2012.

    joo budalo. BRAZILCEMA NE BRANILCEMA , ka res ne znaš prebrat

  • juventus1897 08:59 07.december 2012.

    ... ter nepozabnima branilcema Romáriu in Ronaldu.No ja, Romario in Ronaldo pa nista bila ravno branilca, a ne? :)