Šport > Nogomet
21 ogledov

Strama: "Twitter me prav malo briga"

Stramaccioni Inter Milan Milano Nefči Baku Evropska liga EPA
Nizozemskega vezista Wesleyja Sneijderja spet ni v ekipi Interja, ki se bo v nedeljo na velikem obračunu v Milanu pomeril z Napolijem. Za moža se je prek Twitterja postavila tudi njegova postavna žena Yolanthe Cabau. Na klop Juventusa se po nekajmesečni kazni vrača Antonio Conte.

Kalvariji Wesleyja Sneijderja v dresu milanskega Interja ni videti konca, potem ko je italijanski prvoligaš na svoji spletni strani (www.inter.it) v soboto zapisal, da ga trener Andrea Stramaccioni ni uvrstil v ekipo za sobotno tekmo na San Siru proti Napoliju.

Sneijder se namreč s klubom še vedno bojuje okrog nove, osiromašene pogodbe, v petek pa s preostalimi Nerazzurri ni treniral zaradi domnevne poškodbe mišice. Njegova žena Yolanthe Cabau je prek Twitterja vseeno sporočila: "Ni poškodovan! Wesley je povsem v redu."

Vprašanje o zapisu Cabaujeve na Twitterju je razburilo trenerja Stramaccionija na sobotni novinarski konferenci, saj je mladi strateg dejal, da ga zanima le tisto, kar mu v obraz pove njegov nogometaš.

Tudi v soboto normalno treniral

"Edino, kar je zame pomembno, je tisto, kar mi igralec reče v obraz. Kar se tiče ostalega, tudi Twitterja, me prav malo briga," je dejal Stramaccioni, čigar ekipa pred nedeljsko tekmo z 31 točkami zaostaja za Napolijem (33) in vodilnim Juventusom (35).

"S Sneijderjem je vse v redu, včeraj je imel le rahlo nategnjeno mišico, tako kot številni drugi igralci pa se je odločil, da bo izkoristil dan za fizioterapijo. Danes je normalno treniral," je še dodal Stramaccioni.

Vrača se "lev iz kletke"

Po nekajmesečni kazni se na klop Juventusa za tekmo proti Palermu vrača Antonio Conte. Conteja, ki je v lanski sezoni popeljal staro damo do prvega naslova prvaka po devetih letih, je vratar Gianluigi Buffon med čakanjem na povratek opisal celo kot "leva v kletki", ki ga bodo na prostost spustili ravno proti klubu Josipa Iličića in Jasmina Kurtića.

"V nedeljo se na klop vrača izvenserijski trener," je bil jasen tudi direktor Juventusa Pavel Nedved. Juve je tudi ob odsotnosti svojega trenerja dosegal izjemne rezultate, medtem sicer končal nepremagljivo serijo v italijanskem prvenstvu, a se v velikem slogu uvrstil tudi v osmino finala Lige prvakov.

Prav gotovo bo "pokalo" tudi na sobotni tekmi med AS Romo in Fiorentino, kjer se obeta dvoboj dveh najbolj napadalno usmerjenih ekip Apeninskega polotoka. Medtem, ko bo Juve v nedeljo gostoval pri Palermu, bo Valter Birsa s Torinom gostil AC Milan.

Italijanska liga, 16. kolo:

Ob 18.00:
Atalanta - Parma

Ob 20.45:
AS Roma - Fiorentina

Nedelja ob 15.00:
Cagliari - Chievo
Palermo - Juventus
Pescara - Genoa
Siena - Catania
Torino - AC Milan

Ob 20.45:
Inter Milan - Napoli

Ponedeljek ob 19.00:
Sampdoria - Udinese

Ob 21.00:
Bologna - Lazio

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.