Šport > Nogomet
25 ogledov

Milanov porednež za zmenek s staro damo

(Osasuna : Valencia) Danijel Parejo
1/19
EPA
Juventus je doma z minimalno zmago nad Cagliarijem proslavil formalno vrnitev Antonia Conteja na domači stadion in se tako uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka AC Milan, ki je na San Siru v drugem polčasu ugnal Reggino (3:0). Angleški četrtoligaš Bradford City je po streljanju enajstmetrovk že v torek izločil Arsenal.

Juventus je doma z minimalno zmago ugnal Cagliari in se tako uvrstil v četrtfinale italijanskega pokala. Dovolj je bil zadetek Sebastiana Giovinca z roba kazenskega prostora, potem ko gostje iz Sardinije niso dobro razčistili žoge po predložku Simoneja Padoina s strani.

Antonio Conte se je v vlogi trenerja vrnil na svoj domači stadion prvič po štirimesečni odsotnosti zaradi kazni. Navijači so ga sprejeli s huronskim navdušenjem in na krilih glasne publike je "Stara dama" dobro odprla tekmo in bila v prvem polčasu nevarnejši in prevladujoč nasprotnik. Priložnosti sta zapravila Giovinco in Nicklas Bendtner.

Danec se je poškodoval že v prvem polčasu, zamenjal ga je Alessandro Matri. To ni bila prva poškodba domačih v večeru, že na ogrevanju je izven postave ostal Emanuele Giaccherini. Slednjega je zamenjal Arturo Vidal, ki pa se je prav tako poškodoval v toku tekme. Visoka cena za pokalno napredovanje torej.

Poredni Francoz navdušil San Siro

V drugem polčasu je kmalu sledil gol domačih, po katerem se je Cagliari moral odpreti in je tudi pokazal nekaj napadalnih vrlin, a strel Danieleja Dessene je ubranil Gigi Buffon, Mauricio Pinilla pa ni dobro reagiral na oster predložek Pabla Cepellinija. Juve se je tako v nadaljnje tekmovanje, kjer ga čaka AC Milan, ki izločil drugoligaša Reggino.

Rossoneri so na San Siru začeli zadevati šele v drugem polčasu, ko so zaporedoma zadeli Mario Yepes, mladi M'Baye Niang in iz prepovedanega položaja še Giampaolo Pazzini. Devetega januarja se na stadionu Juventusa tako obeta veliki pokalni derbi.

Navijače na San Siru je s predstavo navdušil predvsem mladi francoski reprezentant Niang, ki je Rossonere pred začetkom sezone okrepil iz Caena. Potem, ko je zamenjal neučinkovitega Robinha, je z nekaj potezami (in golom) pokazal, da bo več kot dostojna menjava za Brazilca, če se bo slednji res vrnil k Santosu.

Italijanska zgodba se za Nianga sicer ni začela najbolje, saj ga je kmalu po prihodu v mesto mode brez vozniškega izpita ustavila policija, francoska reprezentanca pa mu je zaradi "izleta" v nočni klub med reprezentančno akcijo do leta 2014 prepovedala igranje v dresu z državnim grbom.

Že v torek je Roma doma premagala Atalanto (3:0). Za Rimljane so zadeli Miralem Pjanić (22), Daniel Osvaldo (31) in Mattia Destro (51). Varovanci Zdeněka Zemana so se tako uvrstili v četrtfinale.

Bradford šokiral veliki Arsenal

Arsenal se po porazu proti četrtoligašu Bradford Cityju poslavlja od tekmovanja za angleški ligaški pokal. Pri topničarjih sta bila v prvem polčasu najbolj nevarna Santi Cazorla in Lukas Podolski, z golom Garryja Thompsona pa so povedli domači. Priložnost za izenačenje je nato zapravil Gervinho.

Obramba angleškega četroligaša se je odlično držala, a le do 87. minute, ko je mrežo vendarle našel Thomas Vermaelen. Sodnik je odpiskal konec rednega dela, zmagovalca pa ni prinesel niti podaljšek. Dogajanje se je preselilo na belo točko. Topničarji so prva dva strela zgrešili in domači so povedli 2:0. Za Arsenal je pri zaostanku 2:3 zgrešil Vermaelen in Bradford se je uvrstil v polfinale.

Astona Villa se je z visoko zmago proti Norwich Cityju (4:1) prepričljivo uvrstila v polfinale angleškega pokala. Domači so svojo namero pokazali v prvih minutah, ko je vratnico zatresel Grant Holt.

Noriwch je sicer povedel, v 19. minuti je zadel Steve Morison, že minuto kasneje pa je izenačil Brett Holman. V drugem polčasu je dvakrat zadel še Andreas Weiman, končnih 4:1 pa je postavil Christian Benteke.

Italijanski pokal (Coppa Italia), osmina finala:

AS Roma : Atalanta 3:0 (2:0)
Pjanić (22), Osvaldo (31), Destro (51)

Parma : Catania 4:5* (1:1, 1:1)
Pabon (12); Lodi (19/11-m)

Juventus : Cagliari 1:0 (0:0)
Giovinco (57)

AC Milan : Reggina 3:0 (0:0)
Yepes (51), Niang (79), Pazzini (81)

Naslednji teden:
Inter - Hellas Verona
Napoli - Bologna
Udinese - Fiorentina
Lazio - Siena

Angleški pokal (League Cup), četrtfinale:

Norwich City : Astona Villa 1:4 (1:1)
Morison (19); Holman (21), Weimann (79, 85), Benteke (90)

Bradford City : Arsenal 4:3* (1:0)
Thompson (40), Vermaelen (87)

Swansea City : Middlesbrough 1:0 (0:0)
Hines (81/a.g.)

Naslednji teden:
Leeds - Chelsea
* - po enajstmetrovkah

Arsenal se po porazu proti tretjeligašu Bradford Cityju poslavlja od tekmovanja za angleški pokal. Pri topničarjih sta bila v prvem polčasu najbolj nevarna Santi Cazorla in Lukas Podolski, z golom Garryja Thompsona pa so povedli domači. Prližnost za izenačenje je nato zapravil Gervinho. Obramba angleškega tretjeligaša se je odlično držala, a le do 87. minuti, ko je mrežo vendarle našel Thomas Vermaelen. Sodnik je odpiskal konec rednega dela, zmagovalca pa niso prinesli niti podaljški. Dogajanje se je preselilo na belo točko. Topničarji so prva dva strela zgrešili in domači so povedli 2:0. Peti poskus za Arsenal je pri zaostanku 2:3 zgrešil Vermaelen in Bradford se je zavihtel v polfinale.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.