Šport > Nogomet
30 ogledov

Juve ne bo čakal na Llorenteja: prihaja Anelka!

Anelka Shanghai Shenhua kitajska kitajski klub žoga EPA
Francoski veteran Nicolas Anelka mora le še podpisati pogodbo in za pet mesecev bo postal novi nogometaš Juventusa. Presenetljivi prihod napadalca kitajskega Shanghai Shenhuaja bo nekdanjemu članu Arsenala, Real Madrida in Chelseaja navrgel kar 1,2 milijona evrov za manj kot pol leta igranja v Serie A.

Zdaj 33-letni Nicolas Anelka je igral že za celo kopico največjih klubov v Evropi in spada v kategorijo nogometašev, za katere so klubi skupno izplačali največje odškodnine. Po igranju za Arsenal, Real Madrid, Chelsea in številne druge evropske klube, se bo nekdanji francoski reprezentant prvič preizkusil tudi v italijanski Serie A, potem ko je v soboto postalo jasno, da se je z Juventusom dogovoril za polletno pogodbo.

Anelka naj bi pri Juventusu opravljal vlogo začasne rešitve, dokler se stari dami poleti ne pridruži baskovski orjak Fernando Llorente. Po poročanju medijev naj bi mu torinski klub po izteku pogodbe, ki mu bo (brez morebitnih bonusov) navrgla kar 1,2 milijona evrov, ponudil tudi podaljšanje. Juventus je bil sicer dolgo časa v igri za podpis pogodbe z njegovim šanghajskim soigralcem Didierjem Drogbajem, a so pogajanja propadla.

Italijanski prvaki se morajo zdaj dogovoriti še s kitajsko nogometno zvezo, potem pa bo Anelka skupaj z zastopniki poletel proti Torinu. Gazzetta dello Sport poroča, da je Francoz nekaj časa treniral tudi pri Paris Saint-Germainu, svojem prvem profesionalnem klubu, kjer so bile njegove predstave tako dobre, da ga je želel zadržati celo Carlo Ancelotti.

Prihaja tudi Bebetov sin

"Nicolas se mu je zahvalil, ampak zavrnil ponudbo, ker je želel poizkusiti nekaj novega, igrati v novem dresu," pišejo pri italijanskem športnem dnevniku, kjer dodajajo, da Juventus z nakupi napadalcev še zdaleč ni končal. Lyonov napadalec Lisandro López je naslednji na seznamu želja, pogajanja pa potekajo že dalj časa. Argentinski reprezentant ima tudi italijanski potni list.

Še en zanimiv prihod pa se v hiši stare dame obeta v nedeljo, ko bo iz brazilskega Flamenga priletel 18-letni Mattheus. Brazilskega vezista smo spoznali že leta 1994, ko mu je oče Bebeto na tekmi svetovnega prvenstva posvetil znamenito proslavljanje z "ujčkanjem". Takratni dojenček je zdaj izjemno obetaven vezist, ki bo torinskemu klubu odprl nove možnosti na sredini igrišča.

Ob številnih prihodih napadalcev naj bi belo-črne v kratkem zapustila Alessandro Matri in Fabio Quagliarella, vsaj eden od njiju pa bo okrepil Fiorentino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.