Šport > Nogomet
14 ogledov

Ganca potopila sterilno Barcelono

liga prvakov galatasaray schalke
1/22
EPA
Na milanskem San Siru je AC Milan šokiral Barcelono po zaslugi sreče in srčnosti (2:0), oba gola za Rossonere sta dosegla Ganca - Sulley Muntari in Kevin Prince Boateng. V Carigradu je okrepljeni Galatasaray gostil Schalke in izvlekel le remi z dobljenim golom (1:1).
Prvi poizkus na tekmi na milanskem San Siru smo videli v peti minuti, ko je Sulley Muntari z velike oddaljenosti težak volej poslal krepko čez gol Victorja Valdésa. Nato je Barcelona začela ogrožati vrata Milana, toda Leo Messi, Gerard Piqué in Pedro niso prišli do čistega strela. Naslednji so zapretili domači, v 15. minuti je Stephan El Shaarawy prebil desni bok gostov, prišel sam v kazenski prostor Barcelone, toda nato se je uštel pri vodenju in Carles Puyol je imel dovolj  časa, da je odklonil nevarnost. Takoj zatem je po kotu do lepe priložnosti prišel Kevin Prince Boateng, žogo pa je poslal malce mimo daljše vratnice gola katalonske Blaugrane.

Kmalu se je igra malce umirila, Barcelona je prišla do svoje običajne prevlade na sredini terena, toda brez resnih priložnosti za vodstvo, Rossoneri pa so prežali na protinapade. Tako je ostalo do konca prvega polčasa, saj je lep strel Xavija z razdalje brez težav ukrotil Cristian Abbiati, El Shaarawy pa je zamudil na lepo globinsko podajo Boatenga.

Ganca spravila Katalonce v nezavidljiv položaj

liga prvakov milan barcelona allegri | Avtor: EPA EPA
Že prvo večje razburjenje v drugem polčasu je prineslo spremembo izida. V 56. minuti si je Milan priigral prekršek kakšnih trideset metrov od gola. S prostega strela je močno sprožil Riccardo Montolivo, žoga se je odbila od enega izmed čakajočih igralcev, nato zadela v roko domačega branilca Cristiana Zapato in se idealno odbila do Boatenga, ki jo je iz obrata z levico spravil v levi spodnji kot gostujočih vrat. Napaka sodnika, a zaslužen gol Italijanov. Kmalu zatem je Milan še enkrat zapretil, a Giampaolo Pazzini ni uspel oddati žoge do El Shaarawyja.

V 69. minuti si je strel ob Piquéju priboril Pazzini, streljal iz obrata, Valdés pa je brez težav ulovil njegov poizkus. V 76. minuti je z razdalje streljal Andres Iniesta, okroglo usnje je zletelo slab meter od gola domačih. Štiri minute kasneje je Xavi prosti strel poslal preko prečke Abbiatija. V 82. minuti pa smo videli še en smrtonosen protinapad domačih. 18-letni rezervist M'Baye Niang je uspel zadržati žogo na desni strani kazenskega prostora Barcelone, jo oddal do El Shaarawyja, "Il Faraone" pa jo je brž podaljšal do Muntarija, ki je "iz prve" zabil v daljši spodnji kot gola Kataloncev za 2:0.

V 87. minuti je po predložku do strela z glavo prišel Puyol, toda meril je mimo okvirja gola. Končni pritisk Barcelone ni obrodil sadov in Milan bo na Camp Nou prišel z lepo prednostjo (2:0), čeprav Barcelone seveda še zdaleč ne gre odpisati.

"Barcelona je ekipa, ki te kaznuje, če nisi skoncentriran. Imamo lepo vodstvo, a za gostovanje na Camp Nouu tudi 5:0 ne bi bila odločilna prednost, saj imajo fantastične igralce. Imamo dva gola prednosti in potrudili se bomo, da bomo napredovali," je po tekmi povedal strelec drugega gola za Rossonere Sulley Muntari.

"Nismo bili sveži v smislu idej v igri, oni so zelo dobro stali na igrišču. Na našem stadionu bo drugače, tam bomo napadali že od prve minute. Če ne diktiraš svoje igre, se ti pač zgodi kaj takega. Gre za AC Milan, za Ligo prvakov in na tem nivoju je možno vse," pa je po razočaranju na San Siru povedal Andrés Iniesta, ki tokrat s svojimi soigralci na sredini igrišča ni zmogel terenske prevlade Kataloncev pretvoriti v številne priložnosti, kot je to pogosta praksa na večini tekem Barcelone.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:

AC Milan : Barcelona 2:0 (0:0)
Boateng (56), Muntari (82)

AC Milan: Abbiati, Abate, Mexès, Zapata, Constant, Ambrosini, Muntari, Montolivo, Boateng, Pazzini (od 75. Niang), El Shaarawy (od 87. Traoré).

FC Barcelona: Valdés, Dani Alves, Piqué, Puyol (od 88. Mascherano), Jordi Alba, Xavi Hernández, Busquets, Cesc Fàbregas (od 62. Sánchez), Pedro, Messi, Iniesta.

liga prvakov galatasaray schalke jermaine jones | Avtor: EPA EPA
Gala brez prednosti v Gelsenkirchen

Že v prvi minuti je Schalke zamudil lepo priložnost, ko je po levi strani prodrl Jermaine Jones, nato pa z desnico prisilil vratarja Galatasaraya Fernanda Muslero v lepo parado. V 12. minuti so domači povedli, ko je Selçuk İnan podal do Buraka Yilmaza, slednji pa se je lepo otresel svojega čuvaja in zabil za vodstvo z 1:0. Štiri minute kasneje bi "rudarji" skoraj izenačili, po kotu je žogo proti daljši vratnici usmeril Benedikt Höwedes, tam pa je zamudil Klaas-Jan Huntelaar.

V 19. minuti je Didier Drogba prišel do lepe priložnost, njegov močan strel je ubranil Timo Hildebrand, odbitek pa je Hamit Altintop, sicer otrok Schalkeja, poslal v okvir gola. Osem minut kasneje je Jefferson Farfan slabo reagiral po predložku Michela Bastosa in streljal čez gol iz oddaljenosti le nekaj metrov. Nemci so še naprej prevladovali in v 40. minuti je bil Huntelaar preveč sebičen in je poskusil s strelom, ko bi lahko zaposlil kar dva svoja soigralca v boljšem položaju. V prvem polčasu so imeli gostje žogo precej več kot 60 odstotkov v svoji posesti, si priigrali tudi več priložnosti in to se jim je obrestovalo v 45. minuti, ko je Huntelaar prestregel podajo Danyja Nounkeuja, zaposlil Farfana na desnem krilu, Perujec pa je serviral žogo "na pladnju" za Jonesa, ki je izenačil.

V 56. minuti je Julien Draxler v kazenskem prostoru našel Farfana, ki pa je iz ugodnega položaja zadel domačega branilca. Devet minut kasneje je na drugi strani Drogba pripravil strel Yilmazu, Timo Hildebrand pa je zelo dobro posredoval in odbil žogo v kot. V 74. minuti je Huntelaar zapravil še eno priložnost, na drugi strani pa mu je tri minute kasneje uslugo vrnil Yilmaz, ki je sprožil za las mimo gola.

Draxler je bil izjemno nevaren v drugem delu, v 80. minuti mu je le izvrstna obramba Muslere preprečila zadetek. Do konca nismo več videli lepših priložnosti in Schalke bo najbrž zadovoljen, da bo v Nemčijo "odnesel" remi (1:1), čeprav so bili "rudarji" nevarnejša ekipa.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:

Galatasaray : Schalke 04 1:1 (1:1)
Yilmaz (12); Jones (45)

Galatasaray: Muslera; Sabri (od 84. Bulut), Nounkeu, Semih Kaya, Riera; Hamit (od 66. Eboue), Melo, Selçuk, Sneijder (od 46. Amrabat); Burak, Drogba.

Schalke 04: Hildebrand; Höger, Howedes, Matip, KolasinacJones, Neustädter; Draxler (od 84. Barnetta), Bastos, Farfan; Huntelaar (od 75. Pukki).

Komentarjev 3
  • Urban Feguš 10:48 21.februar 2013.

    http://www.youtube.com/watch?v=2k3wfgh7I4I ni blo roke :D

  • bojovi 10:16 21.februar 2013.

    Iniesta: Pri nas bomo podkupili sodnika.

  • Majkemi Kemimajk 08:01 21.februar 2013.

    za one koji su na facboku evo dodatni posao bez ulaganja $0,2clik ref$0,2 YAHOO http://www.yahoobux.com/?ref=kikison38 za još dobrih ptc inbox